When Sara Smiles / Acne Studios / Geitenwollenwinkel / Kings Of Indigo / Acne Jensen Boots
Fair fashion

Fair outfit 1

Vanaf nu deel ik eens in de zoveel tijd een Fair Outfit: een outfit die helemaal bestaat uit merken die op hun manier een steentje bijdragen aan een betere modewereld. Niet om te laten zien dat ik nou zo’n unieke, inspirerende kledingstijl heb. Ik hou nu eenmaal van basics: je doet er vaak lang mee en je kunt ze gemakkelijk combineren. Wel wil ik met eenvoudige outfits laten zien dat je met eerlijkere en / of duurzamere kledingmerken een fashion-wise best een eind komt!

Sinds een halfjaar ben ik actief bezig met het verduurzamen van mijn garderobe. Ik probeer mijn aantal aankopen flink te minimaliseren (en dat is moeilijk, ik geef het toe!) en ik ben actief in de wereld van ‘betere’ merken gedoken. Ik wil weten wat ik draag en waar ik aan bijdraag. En dat betekent voor mij dat ik niet meer shop bij mooie, betaalbare ketens als Zara, Mango, H&M, COS, &Other Stories (behalve de cosmetica-afdeling, die is proefdiervrij) en Weekday. En ja, soms doet dat best een beetje pijn. Maar het voelt goed om (vaker) in kleding te lopen waar ik achter sta.

DSC_0074

 

OVERSIZED DENIM BLOUSE – GEITENWOLLENWINKEL

Ik heb deze blouse gekocht bij Geitenwollenwinkel, een duurzame en eerlijke kledingwinkel in hartje Amsterdam (ze hebben ook een webshop!). De blouse is gemaakt van 100% biologisch katoen (= geen chemicaliën gebruikt). Het is een unisex blouse die als een herenmodel valt, ik heb hem oversized gekocht in maat M. Een fijn ding, simpel en gemakkelijk te combineren.

ZWARTE JEANS – KINGS OF INDIGO (K.O.I.)

Mijn jeans zijn van Kings of Indigo, een duurzaam Nederlands jeansmerk dat volgens Rank A Brand wordt gezien als één van de meest duurzame jeansmerken. Ik draag het model Christina (in de kleur Black Rinse), een fijne, superstrakke jeans. Hij is gemaakt van biologisch katoen (dus geen chemicaliën gebruikt). Goed om te weten: op het moment dat ik deze post schrijf, ik het sale en kun je meerdere wassingen van Christina voor een fijn prijsje scoren!

LANG WOLLEN VEST

Het vest is gebreid door mijn moeder 🙂 100% wol, heerlijk warm!

ENKELLAARZEN – ACNE STUDIOS

Ik draag de Jensen boots van Acne Studios, wat mij betreft mooie basic laarsjes die ik erg vaak draag en waarmee ik jaren vooruit kan. Het merk staat niet bij de grote massa bekend als ‘fair en duurzaam’, maar Acne is aangesloten bij de Fair Wear Foundation en dat geeft in ieder geval aan dat het betere arbeidsomstandigheden voor productiewerkers nastreeft.

Write a comment