H&M conscious blouse dress / vintage outfit / fair outfit / sustainable outfit / eco fashion
Fair fashion

Fair Outfit 20

Een jurk én een broek, samen in één outfit. Hoewel het misschien niet een alledaagse combinatie is, vind ik het wel een interessant laagjesspel: heel relaxed, maar toch ook een beetje spannend, vanwege de minder standaard verhoudingen. Ik kan je vertellen dat deze outfit op van die “wordt het nou warm of niet?!”-dagen als deze ideáál is. ’s Ochtends, als het vaak nog wat kouder is, vertrek ik gewoon van huis in mijn jurk-met-jeans-combinatie. En als ik ’s middags iets denk als: “DAMN! TOO HOT!”, trek ik gewoon mijn jeans uit en dans ik in mijn wijdegewadenjurkje de dag door. Heerlijk. En, zoals het een echte Hollander betaamt: lekker praktisch. Hoppa.

DSC_0874_1300

 

Blousejurk   |   H&M Conscious
Wat een heerlijk gewaad, deze wijde blousejurk van H&M Conscious. Hij is gemaakt van Tencel, een vrij nieuw, duurzaam materiaa. Ik draag de jurk in maat 36 (normaal heb ik maat 38) en ik vind dat hij zo precies mooi valt: ietwat oversized. Ik draag de blousejurk ook in Fair Outfit 8!

Jeans   |   vintage
Deze vintage mom-achtige jeans zit heerlijk. Ik vind de lichtblauwe kleur en wat strakkere pasvorm bij de enkels een mooi contrast met de wijdvallende, donkere blousejurk.

Schoenen   |   &Other Stories
Deze loafer-achtige schoenen zijn van &Other Stories en helaas niet fair of duurzaam. Ik heb deze klassiekers al een tijdje en ik zal ze dragen tot ze uit elkaar vallen.

Tasje   |   vintage
Het tasje is van leer; ik heb het voor € 4,- in een kringloopwinkel gevonden. Het heeft een perfect, compact formaat voor als je alleen je telefoon en portemonnee nodig hebt en geen zin hebt om met een grote tas rond te zeulen.

Zakdoek   |   Asos Reclaimed Vintage
Hoewel deze zakdoek in deze outfit als niet meer dan een kleurdetail dient, is het een fijn multitooltje. Hij is handig om met warm weer als bandana om je hoofd te knopen, of om je nek te dragen als accessoire. Het is van Asos Reclaimed Vintage, dat kledingcollecties maakt van vintage stoffen en restcollecties. Hij kost € 8,45 en je vindt hem hier!

 

DSC_0889_1300 DSC_0941_1300 DSC_0905_1300

1 Comments

  • Wat een leuke outfit! Ik doe het ook regelmatig op die manier, maar om een heel praktische reden, zodat ik niet in mijn onderbroek sta op het schoolplein als mn kids me in hun enthousiasme bespringen?. Leuke blog trouwens, ik heb je net ‘ontdekt’ ?

    Beantwoorden

Write a comment