A La palm tree jacket / palmbomenjasje
Fair fashion

Fair Outfit 22

Hoewel mijn Fair Outfits doorgaans bestaan uit items die ik dagelijks (en graag!) draag, is Fair Outfit 22 er één waar ik me wat minder comfortabel in voel. En hoewel ik natuurlijk alleen maar outfits kan posten waar ik helemaal superblij mee ben, vind ik dat ik zo nu en dan ook de (voor mij) wat minder geslaagde outfits moet delen. Want het is nu eenmaal wat ik draag.

De reden dat ik me hier minder prettig in voel, is het palmbomenjasje. Ik heb het vorig jaar gekocht omdat ik verliefd was geworden. Ik vond de ietwat etnische pasvorm heel tof, net als de opvallende print. En het merk,À la. Maar inmiddels zijn we een jaar verder en heb ik het jasje maar enkele keren gedragen. Zonde. Het is zo’n typisch zo’n gevalletje “het ligt niet aan jou, het ligt aan mij”. Want ik vind het jasje nog steeds heel mooi, maar het past niet helemaal bij me: het flatteert mijn figuur niet echt en het jasje is vrij netjes en wat strakker, terwijl ik juist van de losse, wijdere, relaxte items ben. En nu ik deze outfit terug zie, denk ik ook weer: “Mwa. Niet mij”. Tsja, soms ben je gewoon geen match. En nu weet ik niet zo goed wat ik ermee aan moet. What to do, what to do…

 

A La palm tree jacket / palmbomenjasje

 

Jasje   |  À la
Het jasje, dat ik overigens nog steeds heel tof vind, is van het Nederlandse merk À la en ik weet dat het onder eerlijke omstandigheden is geproduceerd. Ik draag maat M; het jasje valt niet heel ruim. Ik zou eerder een maat groter bestellen. Nogmaals: ik ben heel tevreden over het jasje en ik vind het nog steeds prachtig, maar we zijn gewoon niet voor elkaar bestemd. En ik blijf À la een heel tof merk vinden. Meer weten? Ik schreef eerder een beknopte post over À la, hier!

Jeans   |   vintage
Met deze vintage jeans (die ik ook hier draag) begin ik een haat-liefdeverhouding te ontwikkelen. Misschien is het wel de laatste keer dat je ‘m terug gaat zien…

Top   |   vintage
De eenvoudige, zwarte top is vintage. Ik heb ‘m al een paar jaar en ooit op de kop getikt in een thrift shop in Amerika. Hoewel hij zo synthetisch als de pest is, valt hij mooi en zit hij heerlijk.

 

A La palm tree jacket / palmbomenjasje

3 Comments

 • If you love something, set it free (lekker corny, haha). Ruilen, weggeven, verkopen? Lang leve een kast met alleen maar dingen waar je heel blij van wordt. Geef het een tweede ronde, dan hoef je je ook niet meer schuldig te voelen dat je het niet vaak gedragen hebt.

  Beantwoorden
 • Het staat je wel heel mooi; ik dacht meteen: wat een cool jasje! Maar ik ken het probleem… Iemand anders blij mee maken? Mij…? Liefs.

  Beantwoorden
 • Vanwaar de haat-liefde tegenover de jeans?

  Ik snap je mening over het jasje! Het is een mooi ding, maar je hebt volgens mij leukere jasjes in de kast hangen.

  Beantwoorden

Write a comment