Fair fashion

Fair Outfit 4

Nu we alweer bijna april aantikken, merk ik dat ik fashion-wise een beetje onrustig word. Ik ben die winterjassen, truien, laarsjes-met-sokken-erin en sjaals spuugzat. Ik wil blote enkels! En gympies zonder sokken! En zonder jas de deur uit (zwoele zomernachtenvesten daargelaten)! En met mijn blote voeten het gras voelen! En ijsjes eten in een t-shirt! Gelukkig schijnt het komende weekend fantastisch weer te worden (zaterdag 16 graden, zondag 18 graden én met zon… whoohoo!). Ik hoop dan ook dat dit mijn laatste Fair Winter Outfit is. Een hele simpele, donkere everyday Fair Outfit. Lekker naturel, geen ingewikkeld modegedoe. En, belangrijk: het zit onwijs lekker!

 

DSC_0451

 

Jas  |  vintage
De jas komt van een vintagewinkeltje bij mij in de buurt. Hij is nog vrij nieuw en voor € 12,- vind ik het een prima vondst.

Sjaal   |  door mama gebreid
Deze heerlijk zachte, superdikke wollen sjaal heeft mijn moeder voor mij gebreid (oké, eigenlijk voor mijn vriend, maar ik kaap ‘m altijd).

Jeans   |  Mud Jeans
Ik heb deze fijne donkergrijze jeans van Mud Jeans al vaker gedragen in een Fair Outfit (namelijk: hier!). Mud Jeans is een prachtig, idealistisch merk dat leeft en werkt volgens de principes van de circulaire economie. Je vindt mijn jeans hier op de website!

Sweater  |  & Other Stories
Mijn sweater is van & Other Stories. Niet duurzaam of eerlijk geproduceerd en nu zou ik hem ook niet meer kopen; hij is van de collectie van vorig jaar. Maar natuurlijk draag ik hem nog gewoon!

Enkellaarsjes   |  Acne Studios
Waarschijnlijk denk je bij het zien van deze laarsjes: “He?! Zijn dat de Jensen boots? Die zien er toch heel anders uit? Mooi, glad leer, enzo. Niet gekreukeld”. Nou, beste mensen, zo zien ze eruit als je ze werkelijk dráágt. De blogs en mijn Pinterest-feed staan vol met de Jensen boots als ze bijna nieuw zijn. En voor de foto ziet dat er natuurlijk fantastisch uit. Maar als je een beetje waar voor je geld wilt hebben, draag je ze gewoon. Bijna elke dag. Zoals ik. En dan zien ze er zo uit. Gelukkig vind ik ze nog steeds prachtig, ook nu ze een beetje afgedragen zijn.

Rugtas   |  Matt & Nat
Je kunt me erin uittekenen; deze fijne tas van Matt & Nat (model Fabi). Ik heb hem nu ruim een jaar en ik draag hem vrijwel elke dag. Superstevig, nog best wel wit gebleven – al zeg ik het zelf – en ook nog eens ethisch verantwoord: de tas is 100% veganistisch en gemaakt van recyclede PET-flessen.

 

DSC_0496
DSC_0474

DSC_0495 DSC_0479

1 Comments

  • Ik wil ook alles wat je in de eerste paragraaf zegt!! Maar als er dan toch nog een winter outfit aan te pas moet komen dan zo eentje – heerlijk! Haha en zo herkenbaar met je schoenen. Ik snap NIET hoe mensen sowieso kledingstukken er soms als nieuw uit kunnen laten zien. Dragen ze ze niet? Of doen ze er elke keer na gebruik iets magisch mee? Ben bang dat ik een slechte fashionista ben… ;D Vind alles aan deze outfit mooi – ook juist een beetje zichtbaar gebruikt!

    Beantwoorden

Write a comment