Fair fashion

Fair Outfit 52

dsc_8204_900

 

Jas   |   tweedehands (van mijn moeder geweest)
Deze jas heb je waarschijnlijk al een paar keer eerder voorbij zien komen (hier en hier). Ik draag hem steeds vaker, want ik ga hem steeds leuker vinden! Hij is tweedehands: ik heb hem van mijn moeder gekregen omdat zij hem niet meer draagt. Ik kan me herinneren dat zij hem altijd in de nineties droeg, toen ik klein was. Omdat ze erg zuinig is op haar kleding, is hij nog in onwijs goede staat (laat ik het zo zeggen: ik zou het niet kunnen!” Hij is van 100% wol en valt lang en oversized.

Top met strepen   |   Asos Reclaimed Vintage
De top is van Asos Reclaimed Vintage. Dit merk (de Episode-achtige dochter van Asos) maakt gebruik van restpartijen en -materialen en verwerkt deze tot nieuwe kleding. Daarom komt de collecties van Asos Reclaimed Vintage altijd in beperkte oplage.

Pantalon   |   Nobody Has To Know
Deze wat wijdere pantalon is van Nobody Has To Know, een inspirerend Nederlands kledinglabel (met on- en offline shops) dat zich inzet voor een meer open-minded en tolerante samenleving. En dat zie je terug in alles wat het merk doet: van het feit dat NHTK geen mannen- of vrouwenafdeling heeft, maar alles door elkaar hangt (zodat je niet in hokjes gaat denken) tot het feit dat sommige kleding geen maten heeft (zodat je gewoon koopt wat je mooi vindt). NHTK is een eerlijk merk dat slow fashion stimuleert en uitsluitend onder goede omstandigheden produceert, en daarnaast heeft het een hechte samenwerking met drukkerij Loenatix, die arbeid verschaft aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Meer over dit merk? Kijk hier!

Sneakers   |   Adidas (Stan Smith)
Ik draag mijn 3 jaar oude Stan Smith sneakers van Adidas (niet fair / duurzaam). Ze beginnen er langzaam wat minder mooi uit te zien, maar met eens in de zoveel tijd een goede schrobbeurt kunnen ze nog best even vooruit.

Sjaal   |  Gebreid door mijn moeder
Deze superdikke wollen sjaal is een cadeautje geweest van mijn moeder; zij heeft hem gebreid. Hij is heerlijk zacht en ik draag hem dagelijks.

 

dsc_8220_900 dsc_8225_900

Write a comment