fair outfit / fair sustainable fashion / matt & nat alaya bag / diarte sweater / mud jeans haven / veja 3 lock esplar white
Fair fashion

Fair Outfit 54

YES! Het nieuwe jaar is begonnen! Ik wens jullie allemaal een fantastisch jaar, met een positieve instelling, veel mooie, memorabele momenten en veel mensen met een groot hart om je heen. Dat je maar veel dingen mag doen die je voldoening geven en dat je keuzes maakt waar je helemaal achter staat, lacht alsof je leven er vanaf hangt (ergens doet het dat misschien ook wel een beetje :)) en met liefde strooit alsof het snoepgoed is!

 

dsc_8722_900_1

 

Trui   |   Diarte
Mijn trui is héérlijk warm zacht! Hij is van het Spaanse label Diarte (en o.a. verkrijgbaar via The Acey). Hij is gemaakt van merinowol. Diarte ontwerpt en produceert lokaal in Spanje, en dat is zelfs waar de grondstoffen vandaan komen.

Jeans   |   Mud Jeans
Wat blijft dit een fijne jeans! Ik draag model Hazen (Stone Black) van Mud Jeans: een goed aansluitende middle waist jeans met een beetje stretch, die goed zijn model behoudt. De jeans is gemaakt van biologisch katoen. Mud Jeans is één van de meest duurzame jeansmerken die ik ken: naast het veelvuldige gebruik van biologisch katoen, is Mud een kéi in water- en CO2-reductie tijdens het productieproces, het maakt gebruik van innovatieve wastechnieken, het produceert uitsluitend in eerlijke fabrieken in en nabij Europa, is lid van de Young Designer Program van de Fair Wear Foundation… – moet ik nog even doorgaan? Ja? – …, recyclen enorm veel en gebruiken het gerecyclede katoen weer om nieuwe kledingstukken en knopen van te maken, en werken continu aan het nog meer sluitend maken van de ‘closed loop’. En daarnaast kun je er zelfs jeans leasen, waarna je deze weer bij Mud Jeans kunt inruilen en je oude jeans wordt verwerkt in een nieuwe, die ze vervolgens als ‘vintage jeans’ te koop aanbieden. HOW AWESOME!! Mijn jeans kost € 98,- en je vindt hem hier!

Schoenen   |   Veja
De sneakers zijn van Veja, model 3-lock Esplar White. Ze zijn onder eerlijke omstandigheden geproduceerd (niet alleen de schoen zelf, óók de grondstoffen!) en hoofdzakelijk gemaakt van biologisch gelooid leer. De binnen- en buitenzool zijn gemaakt van biologisch katoen en biologische rubber. Ik vind het fijne schoentjes en hoewel ik ze even heb moeten inlopen (ze waren wat stug), zitten ze nu heel lekker!

Tas   |   Matt & Nat
De Alaya bag van vegan tassen- en schoenenmerk Matt & Nat is een superfijne, multifunctionele tas. Hij heeft een handzaam formaat en twee vakken, een mooi weggewerkte magnetische sluiting (handig!) en een verstelbaar lang hengsel. Zoals je ziet: ik draag hem graag wat korter, maar je kunt hem zo lang maken als je wilt. Deze tas is grotendeels gemaakt van gerecycled plastig (PET-flessen) en de voering is gemaakt van gerecycled nylon. Een stevige tas, die lang meegaat!

Jas   |   Hearts & Hands
Deze jas is van het kleine Engelse merk Hearts & Hands. Dit merk produceert op verantwoorde wijze in hartje Londen en gebruikt uitsluitend wol van dieren die op verantwoorde wijze worden gehouden (in Italië). Ik vind het een mooie tijdloze jas en ik draag hem erg vaak! Je vindt hem o.a. hier.

 

dsc_8728_900_1

7 Comments

 • Wat een fijne outfit is dit weer. Ik vind je schoenen echt super tof. <3 Aangezien ik dit jaar alleen maar fair fashion mag kopen van mezelf, zal ik geregeld een kijkje komen nemen op je site om kennis te maken met leuke adresjes.

  Beantwoorden
  • Dankjewel, lief! Ze zijn ook heel fijn, en supermakkelijk te combineren (zowel in de zomer als de winter, ook mooi meegenomen).

   Beantwoorden
 • Ah mooi weer! En die sneakers zijn wel goede vervangers voor je Stan Smiths. Ik zat laatst te denken, als we nog een keer een meeting doen, misschien vintage shoppen in Amsterdam?

  Beantwoorden
 • Wauw mooie outfit. Wat ben je onwijs knap trouwens! Ik wil graag nog een Mud jeans, ik vind hun merk zo’n fijne boodschap hebben.

  Beantwoorden
 • Hi Sara!

  Ik wil ook graag Veja sneakers bestellen alleen dan de V10 model. En daar had ik een vraag over, wellicht dat je me hierbij kan helpen. Ik heb namelijk iets bredere voeten dan de gemiddelde consument en heb ze ook gepast in een winkel. Ze knelden toen al een beetje.. Denk je dat ze ver genoeg uitlopen zodat ze geen zeer meer doen?

  Alvast bedankt 🙂

  Beantwoorden
  • Hi! Pfoee… lastige vraag! Ik vind ze niet heel erg uitlopen, dus als ze nu knellen, durf ik niet te zeggen of dat echt minder gaat worden. Het klinkt alsof het misschien dan toch niet zo’n goed idee is om ze te kopen, al zou ik je graag willen vertellen van wel 🙁 Jammer!

   Beantwoorden
 • Hoi Sara,

  Wat een mooie outfit en wat werken je posts inspirerend! Het heeft me ertoe bewogen goed na te denken over mijn aankopen, bedankt daarvoor! Ik heb ook gelijk een vraag over je jas van Hearts&Hands. Ik heb ook een maat 38 en ik ben benieuwd hoe de maten vallen heb jij een maat M aangeschaft of zal maat S ook passen?

  Beantwoorden

Write a comment