Fair fashion

Fair Outfit 60

DSC_0324_1000

 

Rokje   |   H&M (oud)
Het rokje vond ik onlangs toen ik mijn kast aan het uitmesten was. Hij lag ergens achterin opgefrommeld en omdat hij er wat onaantrekkelijker uitzag, wilde ik hem eerst naar het Leger Des Heils brengen. Maar toen ik hem toch maar even aanpaste (je weet maar nooit!) wist ik weer waarom ik hem zo’n 7 jaar geleden kocht. En nu is hem een tweede leven gegund 🙂

Trui   |   Filippa K
De trui is mijn lievelingsexemplaar van Filippa K. Hij is gemaakt van 100% biologisch katoen en ik vind zijn oversized pasvorm heel mooi. Filippa K produceert onder eerlijke arbeidsomstandigheden (en is lid van de Fair Wear Foundation) en maakt inmiddels bijna alleen maar gebruik van natuurlijke en duurzaam-innovatieve materialen. Zo’n mooi merk!

Tasje   |   vintage
Het leren tasje tike ik ooit voor € 4,- op de kop in een kringloopwinkel. Ik blijf het een leuk ding vinden! En omdat-ie zo klein is, is hij perfect voor een avondje uit.

Jas   |   Mango (oud)
Ik heb deze lammy-achtige jas van Mango ook alweer een aantal jaar (ik kocht hem dus voordat ik me met duurzame mode bezighield). Hij is totáál niet fair of duurzaam, maar ik ga er wel duurzaam mee om door hem te dragen tot hij uit elkaar valt!

Schoenen   |   & Other Stories
De veterlaarsjes zijn van & Other Stories. Ze zijn niet fair of duurzaam geproduceerd, maar ik heb ze wél bewust gekocht, en zelfs in mijn fair fashion tijd. Ik heb er goed over nagedacht en na lang wikken en wegen (ik wilde het eigenlijk niet doen, maar ik kon nergens soortgelijke, enigszins betaalbare laarsjes vinden die ook nog fair en duurzaam zijn) heb ik ze tóch gekocht. Het zijn klassieke laarsjes die heel breed te combineren zijn en die niet héél trendgevoelig zijn. Ik ga ze heel lang en vaak dragen en dat was voor mij de motivator om ze toch te kopen.

Baret   |   tweedehands
Ik heb de baret bij Episode gekocht. Ik weet niet zeker of-ie tweedehands is, want hij voelt nog heel nieuw aan. Misschien komt hij wel van een deadstock collectie. Maar ik vind hem leuk. Ik zie ze steeds vaker, en ik vind ze een schattige-en-chique tegenhanger van de beanie die je nu veel ziet. Weer eens wat anders!

 

DSC_0310_1000 DSC_0336_1000

2 Comments

  • Tof dat je rokje een nieuwe ronde mee mag. Een soort pre-loved uit eigen kast. Je zier er mooi uit!

    Beantwoorden
    • Haha ja, zo voelt het ook. Alsof ik ben wezen shoppen en echt iets nieuws heb gescoord. Dat zijn eigenlijk de beste vondsten, he? Dankjewel, lief! 🙂

      Beantwoorden

Write a comment