Fair fashion outfit / conscious fashion / sustainable fashion / pelechecoco biker jacket
Outfits

Conscious Outfit 69

Bikerjack   |   Pelechecoco
Ohh, wat ben ik gek op dit bikerjack. Het is met stip mijn beste aankoop van dit jaar. Hoewel zo’n leren jack altijd een flinke investering is, kan ik je zeggen dat dit het he-le-maal waard is. Ik heb het in de lente zo ongeveer non-stop gedragen, want het staat werkelijk overal goed bij. Dit jack is van het duurzame en eerlijke Pelechecoco (je vindt ‘m hier en hier) en gemaakt van gerecycled leer. Ik vind het fantastisch dat er een merk is dat de zo geliefde biker jacks op een meer milieu- en diervriendelijke manier produceert. Ik draag dit jack dan ook met trots!

Jumpsuit   |   Tweedehands (Mango)
Ik voel me altijd ontzettend schattig in deze jumpsuit. Hij is niet sexy of sophisticated, eerder meisjesachtig. Maar ik word er zo vrolijk van! Ik heb hem via Marktplaats gekocht en nog steeds ben ik er erg blij mee. Tweedehands kopen is ook een duurzame optie!

T-shirt   |   COS (oud)
Het t-shirt is een heel oud exemplaar van COS dat ik onlangs uit de achterkant van mijn kast heb gevist. COS is niet fair of duurzaam, maar kleding die ik al heb, draag ik zo lang mogelijk.

Tas   |   Matt & Nat
Je ziet mijn Fabi rugzak van Matt & Nat niet zo vaak voorbij komen, en dat terwijl ik ‘m vrijwel elke dag gebruik! Omdat hij slim is ingedeeld en er een 13″ laptop in past, is hij perfect voor naar mijn werk. Na een paar jaar zeer intensief gebruik ziet hij er nog fantastisch en onbeschadigd uit. Matt & Nat is dan ook mijn lievelingsmerk als het gaat om tassen: wát een kwaliteit en stevigheid, en ze zijn nog vegan ook! Alle tassen van Matt & Nat worden duurzaam en eerlijk gemaakt, van onder andere gerecyclede PET-flessen. Inspirerend merk! Je vindt de Fabi rugzak hier (hij is alleen niet meer verkrijgbaar in het wit).

Schoenen   |   Veja
Ik moet je eerlijk bekennen dat ik een haat-liefdeverhouding met deze Veja sneakers heb. Ik vind ze namelijk fantastisch en Veja ook: duurzaam, fair én stijlvol. Maar – ik wil het bijna niet zeggen, want ik vind Veja zo’n tof merk – ze zitten niet héél lekker. Aan het begin voelden ze nog vrij stug aan en ik dacht dat dit met het inlopen wel wel zou gaan. Helaas is dat niet zo: aan de voorkant van mijn voet voel ik nog steeds een knik als ik mijn voet afrol. Jammer, want daardoor draag ik ze minder.

 

DSC_9731_900 DSC_9703_900

1 Comments

  • Wat jammer, mijn Veja’s – precies dezelfde – zitten na een poos inlopen juist superfijn. Verder erg fijne outfit!

    Beantwoorden

Write a comment