Sustainable fashion outfit / secondhand
Outfits

Conscious Outfit 70

Jurk   |   tweedehands (Jutka & Riska)
De jurk is van Jutka en Riska en ik heb hem tweedehands op Marktplaats gekocht. Ik ben er blij mee, ik vind hem stijlvol ogen en tegelijkertijd voelt hij aan als een pyjama (dat is voor mij positief). Het is een béétje een lastig ding, merk ik toch, want op warme dagen is-ie veel te warm en op wat koelere dagen loop ik liever niet met blote armen of benen rond. Maar goed, omdat het een tweedehandsje is – en ik de trotse moeder van zijn tweede leven ben – ben ik er alsnog heel blij mee.

Schoenen   |   Zara (oud)
De schoenen zijn van Zara en inmiddels alweer zo’n 5 jaar oud, geloof ik. Ik heb ze jarenlang amper gedragen, maar sinds ik mijn complete garderobe op de foto had gezet om (hopelijk) te beseffen hoeveel kleding ik wel niet bezat, ben ik ze weer vaker gaan dragen. Ik wil meer uit mijn huidige kledingkast halen en vooralsnog gaat dat heel goed.

Denim jack   |   Monki
Het denim jack is van Monki en voor mij is dit het perfecte denim jack. Waar de één houdt van een vintage pasvorm met stevig aangezette schouders en een ‘gedragen’ gevoel’, wilde ik graag voor een iííéééts donkerdere raw denim tint gaan en een rechtlijniger model. Het jack is gemaakt van biologisch katoen. Ben je kritisch op Monki, omdat de duurzaamheid vooral in de materiaalkeuze zit en over de arbeidsomstandigheden niet zoveel bekend is? Ik geef je groot gelijk. Hier leg ik uit waarom ik ‘m toch heb gekocht. Hier vind je het jack (€ 50,-).

 

DSC_9561_900

Write a comment