Outfits

Fair Outfit 76

Heeeee hallo, daar ben ik weer! De afgelopen weken was ik even van de blogradar verdwenen. No worries, het was heel leuk: ik was met mijn vriend op reis door Vietnam, we zijn van Hanoi naar Ho Chi Minh City gereisd en het was FAN-TAS-TISCH. Van tevoren had ik bedacht dat ik elke week twee of drie artikelen zou klaarzetten zodat WSS niet stil zou komen te staan, maar toen besloot ik dat vakantie ook écht vakantie was en dat ik recht had op een dikke, vette pauze. Het is goed om soms afstand te nemen van waar je mee bezig bent. Tijdens mijn reis heb ik de digitale wereld grotendeels gelaten voor wat-ie was en in plaats daarvan veel gelezen. Ik las ‘De Verborgen Impact’ van Babette Porcelijn en ‘Meer Door Minder’ van Joshua Becker en beide boeken hebben me enorm geïnspireerd. Binnenkort zal ik ze voor je reviewen en ik kan je alvast vertellen dat minimaliseren een thema is dat ik de komende tijd wil gaan beetpakken! Al moet ik je eerlijk toegeven dat ik nog een lange weg heb te gaan. Maar geen uitdagingen, geen overwinningen, toch? 🙂

Ik vond het verfrissend om weer even in een compleet andere omgeving te zijn. Een plek waar (hoewel het vrij goed gaat met Vietnam) het gros van de mensen met veel minder leeft dan wij. Dat zet me altijd toch weer even met beide benen op de grond. Ik vind het altijd fascinerend om mijn Instagramfeed te bekijken als ik op reis ben. Out-of-my-bubble kijk ik toch anders naar die prachtige plaatjes van poserende influencers in de mooiste outfits en in de mooiste omgevingen, een coolfactor waar je ‘u’ tegen zegt en duizenden volgers die aanbiddende comments plaatsen. Het contrast met wat ik eigenlijk belangrijk vind, voelt op reis extra groot. Op vakantie heb ik namelijk lak aan fashion. Ik draag dááágen achter elkaar dezelfde outfit (een simpel t-shirt, jeansshorts en Tevasandalen of oude slippers = prima) en ik loop meestal zonder make-up rond op oude slippers die eigenlijk echt aan vervanging toe zijn. Ik voel me zo anders dan mijn Instagramfeed. Ik wil niet zo iemand zijn die uiterlijk zó belangrijk maakt. Want laten we eerlijk zijn: daar draait het natuurlijk totáál niet om in het leven. En tegelijkertijd plaats ik vandaag weer een Fair Outfit. Lekker uiterlijk-gericht weer 😉 Maar het is met een reden. Want ik wil laten zien dat duurzame en bewuste keuzes maken, helemaal niet outbollig of saai hoeft te zijn. En ook dat je geen honderden kledingstukken hoeft te bezitten om gelukkig te zijn met hoe je eruit ziet – ik draag tenslotte heel vaak hetzelfde en daar voel ik me helemaal niet slecht over. Het is waarschijnlijk de laatste keer dat je me met blote enkels gaat zien, want pfoe, wat is het koud hier!

 

Fair_fashion_outfit_Bufandy_MattandNat_1_1000

 

Sjaal: Bufandy

Dit Nederlandse merk maakt súperzachte sjaals van Alpacawol. Dorien Straathof richtte het merk op nadat ze tijdens haar reizen door Zuid-Amerika een band opbouwde met de lokale bevolking. Ze besloot haar steentje bij te dragen aan het bestrijden van armoede en gebruik te maken van het lokale vakmanschap. Alle sjaals worden fair trade en met de hand gemaakt in Ecuador. Ik heb mijn Fabian sjaal al anderhalf jaar en nog steeds ziet hij er goed uit én houdt hij me heerlijk warm. Echt een aanrader! Je vindt de sjaals van Bufandy onder andere bij Take It Slow.

Wollen mantel: tweedehands

De jas heb je misschien al vaker voorbij zien komen. Het is de oude lievelingsmantel van mijn moeder en ik vind het geweldig dat ik ‘m nu met trots kan dragen. Hij is mooi lang en heeft een oversized pasvorm. Jas, ik hou van dit ding.

Tas: Matt & Nat

Ik draag de Alaya bag van Matt & Nat. Het is een vegan tas, gemaakt van PU (waarvan deels gerecyclede PET-flessen). Je vindt deze tas hier op de website van Matt & Nat.

Jeans: tweedehands

Mijn jeans is tweedehands. Het is een taps toelopend mom jeans-achtig model met een iets te korte pijp (wat ik juist heel leuk vind) en ik vond hem in een vintagewinkeltje in Parijs.

Schoenen: oud (Zara)

Ik heb deze schoenen inmiddels alweer zo’n vijf jaar, denk ik. Ooit kocht ik ze bij Zara, toen ik me nog niet bezighield met conscious fashion. Het leuke is dat ik nog steeds opmerkingen krijg dat het toffe schoenen zijn, ook al zijn ze inmiddels een beetje oud en afgetrapt. Geen milieubewuste en eerlijke aankoop; wél een duurzame!

 

Fair_fashion_outfit_Bufandy_MattandNat_2_1000 Fair_fashion_outfit_Bufandy_MattandNat_3_1000

5 Comments

 • Joe, welkom terug! Aah, De Verborgen Impact is wel een van de redenen waarom ik vliegen nu zo superkut vind, haha. Hopelijk heb je het droog gehouden op de terugweg 😉
  Wel gek trouwens. Op reis vind ik het ook heerlijk om een week lang hetzelfde zweetshirt te dragen en niemand die het interesseert, maar thuis wil ik toch echt wel iets beter voor de dag komen. Misschien is die afwisseling ook juist wel fijn 🙂

  Beantwoorden
 • Zo’n lange jas, daar zou ik in verdwijnen haha 😛 Maar ik vind het wel toffe items die je draagt!

  Beantwoorden
  • Haha ja die jas vereist inderdaad wel een minimale lengte 😉 Thanks Mariëlle!

   Beantwoorden
 • Mooie inzichten heb je er weer bij (of eigenlijk zin ze gewoon weer even naar de oppervlakte gekomen waarschijnlijk). En inderdaad, juist met jouw gevoel voor stijl draag jij denk ik heel erg bij aan een veel beter imago van fair fashion. Da’s ook wat waard! Geniet nog even lekker na van je avonturen, ik wens je een mooie balans tussen beide werelden.

  Beantwoorden
  • Ah dankjewel Hermien, lief 🙂
   Ja klopt, het is vooral dat die andere gedachten (gelukkig!) weer even naar de oppervlakte komen. Is makkelijker als je uit je bubbel bent en super waardevol. Thanks!!

   Beantwoorden

Write a comment