Outfits

Fair Outfit 77

Vandaag een nieuwe Fair Outfit, en niet zomaar één. Niet ík heb de foto’s gemaakt, maar Rosanne. Zij is fotograaf met een grote liefde voor analoge fotografie en slow living. Ze woont met haar familie in Toscane, waar ze in de rust en de ruimte zich steeds meer bezig ging houden met bewuster leven. Rosanne is onlangs platform Smudge and Blur gestart (check it out!), waarop ze verhalen vertelt van mensen die op hun manier bijdragen aan een bewustere levensstijl. Je begrijpt: er was een klik. We maakten prachtige foto’s in mijn buurt. Analoge foto’s welteverstaan. pure fotografie, waar ik me erg toe aangetrokken voel. Niet “laten we 1000 shots doen en dan zit er vast wel één tussen”; maar “elk shot is definitief” met ouderwetse fotorolletjes. En praktisch onbewerkt. Ik vind ze prachtig. Ook interviewde ze mij over mijn idealen en mijn platform (lees hier).

Hoewel we aan de slag gingen voor haar platform, haalde ik ook veel uit onze ontmoeting (behalve de mooie foto’s). Rosanne’s verhalen over haar rustige, landelijke leven in Toscane vond ik inspirerend. Zo’n groot contrast als ik het vergelijk met mijn eigen drukke leven in de stad. Ik ben altijd in de weer. Ik ben aan het werk, bezig met When Sara Smiles, ik zie mijn vrienden en familie en tussendoor ben ik bezig met van-alles-en-nog-wat. Conscious fashion mag dan mijn middle name zijn; mijn ‘slow’ lifestyle kan nog wat tandjes bij. Daarom vind ik het leuk om regelmatig mensen te ontmoeten die op hun manier bewust leven; op een andere manier dan ik. Ik wil het vaker doen. Het houdt me bewust van mijn eigen leefbubbel (waarvan ik overigens geloof dat iedereen ‘m heeft) en het inspireert me in dit geval om wat vaker los te laten. Een waardevolle ontmoeting!

Lees het hele interview met mij
op Smudge and Blur

 

Sara_Dubbeldam_o_my-bag_luna_bag_1200_1

 

Jas    –    tweedehands

Zoals heel vaak, draag ik weer de oude lievelingsjas van mijn moeder. Het is een wollen mantel uit de beginjaren ’90 en hij zit als gegoten. Hij is niet alleen warm, maar hij zit ook nog eens vol met emotionele waarde. Kleding die het laatste in zich heeft, een waardevol verhaal, draag ik het liefst.

Tas    –    O My Bag

Wat komt mijn geliefde Luna bag prachtig uit op de foto’s. Ik draag deze tas van O My Bag, de Luna Bag in Eco Camel, altijd met liefde. Hij is gemaakt van stevig, dik ecoleer en fair trade geproduceerd.

Rokje    –    tweedehands

Het geruite rokje (so ninenties!) komt van Episode en het was een gevalletje “meant to be”. Ik zocht al wat langer een vintage ogend, geruit minirokje, maar met mijn eisenlijst (naast mooi ook nog duuraam en eerlijk geproduceerd) is dat een hele opgave. Ik ben er superblij mee.

Trui    –    Filippa K

Ik draag mijn favoriete trui E.V.E.R. Het is een al wat ouder, katoenen exemplaar van Filippa K en door het vele dragen (ik geloof dat ik nog nooit een kledingstuk zo vaak heb gedragen, wát een goede aankoop) begint hij inmiddels wat ouder te worden. Helaas. Maar wat blijft-ie fijn.

Schoenen    –    & Other Stories

De suede enkellaarsjes zijn van & Other Stories. Ze zijn helaas niet fair trade of duurzaam (als je vaker op WSS rondkijkt, weet je dat mooie schoenen vinden een lastig punt blijft voor mij), maar ik heb er goed over nagedacht voordat ik ze kocht. Ze staan werkelijk overal goed bij en ik vind ze heel classy en vrouwelijk. Kleding kopen die je vaak draagt en waar je lang van zult houden, is voor mij ook een vorm van duurzamer met je garderobe om te gaan.

 

Sara_Dubbeldam_fair_sustainable_fashion_outfit_2_1000

 

Sara_Dubbeldam_o_my-bag_luna_bag_1000_2

 

Sara_Dubbeldam_fair_sustainable_fashion_outfit_1000

 

Sara_Dubbeldam_fair_sustainable_fashion_outfit_1000_2

 

Sara_Dubbeldam_fair_sustainable_fashion_outfit_1_1000

 

Fotocredits: Rosie Reports

 

3 Comments

  • Oh wauw ja, wat een mooie foto’s van een mooie meid met een mooie outfit. Ik ga Smudge & Blur trouwens meteen bekijken hoor. Klinkt als een super tof concept!

    Beantwoorden
  • Wat een prachtige foto’s zeg! Ik kende Smudge & Blur nog niet, ga direct een kijkje nemen. 🙂

    Beantwoorden
  • Wat een mooie outfit! De foto’s zijn ook echt goed gelukt.

    Beantwoorden

Write a comment