Fair fashion

Fashion inspiratie: 23 winter outfits

french-girl-winter-dressing

#1

Wat een fantastisch, warm kleurenpalet en hoe chique is dit geheel! Ik vind alles aan deze outfit mooi: het subtiele coltruitje, de jas met ceintuur (al is-ie volgens mij niet zo warm, ik zou er in ieder geval niet in kunnen overwinteren), de iets uitlopende jeans en de lengte ervan, en de prachtige suede boots.

 

schermafbeelding-2016-12-07-om-12-49-32

#2

Ik hou van de seventies vibe van deze outfit, en ik denk meteen: misschien moet ik ook maar weer eens een middenscheiding proberen met mijn haar (ik ben benieuwd of mijn kruin verandering aankan na al die tijd… ;)) – een goede afwisseling. Voor mij als langebenenvrouw is het een fijne bijkomstigheid dat de net-iets-te-korte-broek helemaal oké (sterker nog: meer dan oké, omdat je dan je eye catching enkellaarsjes nog beter ziet) is.

 

schermafbeelding-2016-12-07-om-12-52-32

#3

Oh, wat hou ik toch van de outfits van de engelse Brittany Bathgate. Ze draagt altijd een flinke hoeveelheid laagjes, fijne kleuren- en materialencombi’s en haar outfits hebben altijd een bepaalde nonchalance en ongekunsteldheid over zich. Heel mooi!

 

ed70a49e62ee52a490dc0f36a16d0540

#4

Ik begin een groeiende liefde te ontwikkelen voor kimono-achtige blouses zoals hierboven. Prachtig, met een diepe hals en strak om de taille geknoopt met een ceintuur. Side note: mooie kleur!

 

download

#5

Voor deze schoenen geldt: you hate it or you love it. Het moge duidelijk zijn (anders zou ik deze foto niet laten zien):I LOVE THEM! Ze hebben een heerlijke blokhak en een smalle schacht, waardoor ze er ondanks hun grofheid vrij vrouwelijk uitzien. En hoewel velvet natuurlijk helemaal hét ding van nu is, kan ik niet anders dan ook smoorverliefd zijn op deze trend. Verder: goede jeans, goede lammy jas. Hij lijkt me heerlijk warm.

 

schermafbeelding-2016-12-07-om-12-52-16

#6

Zei ik niet eerder dat miss Bathgate een neus heeft voor fijne kleurencombinaties? Deze jas is toch wel echt een tóp-item, die kleur! Wederom vind ik alles perfect aan deze outfit en ik bedenk me dat ik een rond tasje op mijn verlanglijst had staan (zoals deze van Matt & Nat of deze van O My Bag). Een fijne afwisseling in vorm!

896a10e699ec92c92c9350efa1c57358

#7

Chique en comfi, dat vind ik de mooiste combinaties. Ik vind de jas erg mooi.

e39a0c8e924d35ad3bdcf6fb8b889b30

#8

Over fijne jassen gesproken… wat een heerlijk, eigenlijk té oversized exemplaar draagt Ashley Olsen in deze outfit foto! Ik vind dit een fijne, relaxte everyday outfit. Geen poespas: je rolt gewoon uit je bed, je gooit je dekenjas om en je leren pantoffelschoenen aan en you’re ready to go! En ik vind camel en burgundy (de schoenen) een hele mooie kleurencombinatie.

 

schermafbeelding-2016-12-07-om-12-49-21

#9

Gala Gonzalez is zo’n vrouw bij wie alles, maar dan ook echt létterlijk alles fantastisch staat. Eigenlijk is dit een hele simpele outfit, Maar de jas-met-een-net-niet-Burberry-ruit maakt het geheel toch wat specialer. Ik zou hem wel willen hebben, en dan combineren met een simpele all-black outfit en een mooie rode lippenstift.

 

lucy-williams-topshop-christmas-16-4-687x1031

#10

 Ik vind Lucy Williams van Fashion Me Now leuk. Haar outfits zijn altijd awesome en ze heeft een soort van Californian cool girl vibe over zich, iets nonchalants (beach hair!). Ik vind dit een hele fijne dress up combinatie: velours all over the place, een pantalon in een prachtige dieprode kleur en subtiele, maar shiny stappers om het nog feestelijker te maken. Ik zou dit zo willen dragen!

 

2016111607144962363_sbig

#11

Ik word blij van deze detailfoto. Ook ik heb – hoe trendgevoelig van mezelf, bah! – ineens een voorliefde ontwikkeld voor superzachte teddyberenjassen. Het lijkt me alsof je continu een warm, zacht schapenvriendje bij je hebt, die je dolgraag wil beschermen tegen de kou. Niets beters dan dat, toch?! Ook de jeans vind ik erg mooi. De wassing lijkt op een exemplaar van Mud Jeans dat ik heb, namelijk deze.

 

gettyimages-608803380_master

#12

Ik vind dit zo’n prachtige vrouw; ik kan alleen maar hopen dat ik er over een paar decennia zó stijlvol en elegant uitzie. Mooie blazer en tas, het haar warrig opgestoken… heel mooi!

 

6a0ebcbe4b4ed4e004888928d7ffde76

#13

Ik kan het me heel goed voorstellen als je onderhand een beetje gek wordt van al die Jeanne Damas outfitfoto’s die voorbij komen in mijn inspiratieposts. Sorry, ik kan er niks aan doen, haar outfits inspireren me nou eenmaal heel erg. Ook dit eenvoudige ensemble met het súúúpermooie jasje en de heavy knallers van hakken vind ik weer de spijker op zo’n kop slaan. Er zit een goed contrast in en dat maakt het fijn om naar te kijken. En ik heb meteen een paar goudkleurige heels met bandje over de wreef op mijn verlanglijst staan…

 

c3fa7b1f5fb99e9670ee248b28394c2a

#14

Als ik me niet vergis, is de dame op de foto de Zweedse belichaming van elegantie; Elin Kling. Alles klopt aan deze mooie, eenvoudige outfit en ik word blij van de combinatie van pantalon-heels-pantykousjes. Heel classy, vind ik (ook mooi met brogues, trouwens – wat stoerder gecombineerd).

 

schermafbeelding-2016-12-07-om-12-51-04

#15

Oké, dit wordt de laatste outfit van Brittany Bathgate, beloofd! Maar toch verdient hij een plekje in de lijst vanwege de perfecte jeans en de beanie. Sinds ik de knitwearcollectie van The Acey zag, heb ik deze beanie op het oog en bovenstaande foto versterkt die behoefte, ondanks het kleurverschil, alleen maar meer…

 

download-1

#16

Dit vind ik een fijne foto, van Alexa Chung. En ik ben verliefd op haar folky-meets-romantic blouse. Ruffles kunnen zoveel jeu geven aan een simpel kledingstuk!

 

f968cf385f3e090424ac63935c795b35

#17

Ik moet zeggen dat ik geen fan ben van de Franse picknickmandentrend (of hoe je het ook wilt noemen). Sinds een halfjaar loopt zo ongeveer elke online ‘influencer’ met een Franse stijl (Jeanne Damas, Adenorah, Sabina Socol, noem maar op) met zo’n mandje rond, al dan niet gevuld met – of course – een stokbrood. Ik vind ze heus wel schattig hoor, maar ze lijken me ook verschrikkelijk onhandig. Je gaat me toch niet vertellen dat elke fashionista zo graag een stijve, grote ronde mand met zich mee sleept? Maar goed; de ambiance van deze foto, de simpele trui en de rode lippenstift vind ik wél erg fijn om naar te kijken.

 

f1bbad9e5b97a0c66076c98194b2a52b

#18

Ik blijf dit zo’n fantastische modefoto vinden! Werkelijk elk detail klopt. Ik hou van de mannelijkheid van de trui versus de zachtheid van het gezicht van de jonge Kate Moss, het nonchalante kapsel en de postbodepet. Ik ben heus wel tevreden met mezelf, maar altijd als ik deze foto zie, wil ik heel even het meisje op de foto zijn.

 

22955a9a139eb92fd878b35278fb9e82

#19

Ik vond Sienna Miller altijd al cool. En ook in deze outfit slaat ze voor mij weer de spijker op z’n kop. Eenvoudige trui, perfecte pantalon met split aan de voorkant (love it!!) en awesome loafers – ik dacht dat ik studs afgezworen had, maar hier kan ik wel weer echt verliefd op worden.

 

8b3cc730eeaab17a11183246112449ad

#20

Mooie foto van Sacha Pivovarova. Ik vind haar kapsel erg mooi (toch écht eens die middenscheiding uitproberen!) en ook het eigenlijk erg oubollige ruitjespatroon. Ik zie ze steeds vaker opduiken en hoewel ik het niks voor mij vind, vind ik het wel inspirerend op foto’s.

 

02d6440f9adcda773dd7fd9193ff2e3b

#21

Het perfecte leren jasje in de perfecte kleur, need I say more…?!

 

016cf5fe938f8dc162995e76fbcb3bb2

#22

Nog een fluffy teddyberenjas voor de liefhebber. Fantastisch vind ik deze.

 

f13570e19b5dc2fcf48150e711dd6daf

#23

Bij glimmende jassen zoals deze heb je altijd een beetje op te passen dat je geen Blade-associaties opwekt, maar met een laidback denim-suede combinatie zoals hierboven kan het dan wél weer goed. Fijne outfit!

 

Fotocredits: Brittany Bathgate, Amlul, Fashion Me Now, Collage Vintage, Pinterest.

1 Comments

  • ik heb echt een zwak voor winterjassen. vind alle jassen in deze post dan ook prachtig.
    hele fijne inspiratie.

    Beantwoorden

Write a comment