Beauty

Fijne, natuurlijke producten: de H&M Conscious beauty lijn

Hoewel ik verre van een beautyqueen ben, ben ik me langzaam maar zeker in de (voor mij wondere) wereld van beautyproducten aan het verdiepen. Waarom? Omdat ik steeds meer schrik van de oneindigheid aan dieronterende en chemische praktijken die schuilgaan achter de producten die ik dagelijks direct op mijn huid smeer. Het voelt niet oké om daarmee door te gaan. Enkele maanden geleden besloot ik dan ook geen producten meer te kopen die op dieren zijn getest. Tijdens mijn zoektocht naar wat-dan-wel ontdekte ik dat het helemaal niet zo makkelijk is om écht dierproefvrij van niet- of ‘een beetje dierproefvrij’ te onderscheiden. De 100% bad guys kende ik al snel uit mijn hoofd, maar er bleek een enorm grijs gebied te zijn: eindproducten die als dierproefvrij worden neergezet, bleken niet altijd 100% dierproefvrij. Want dan was grondstof A wél op dieren getest in land B, of waren de producten van merk X niet op dieren getest, maar producten van andere merken van moederbedrijf Y wel. Super ingewikkeld, met allerlei regeltjes en wetten die vervolgens naar hartelust omzeild worden. Great. Nu weet ik hier nog lang niet alles van (het is zó moeilijk om er precies achter te komen waar je producten precies uit bestaan!), maar door blogs als Naoki te lezen, kom ik steeds meer te weten.

Van dierproefvrij naar dierproefvrij én natuurlijk

Daarnaast denk ik sindskort meer na over wat ik precies allemaal binnenkrijg en op mijn huid smeer. Ik besefte dat ik al bijna 29 jaar mezelf dagelijks volsmeer met chemische rotzooi. En dat trekt allemaal lekker in. Nu weet ik de directe gevolgen daar niet van, maar je kunt mij niet wijsmaken dat al die chemische bestanddelen goed voor ons zijn. Hoewel ik nog niet helemaal wegwijs ben in stap 1 (dierproefvrij), vond ik het tijd voor een tandje bij. Stap 2: alleen nog maar natuurlijke verzorgingsproducten kopen. Ik heb ook op dit gebied nog een hoop te leren. Toch heb ik mijn eerste natuurlijke producten al aangeschaft. H&M Conscious heeft namelijk sinds een tijdje een natuurlijke (organic) én hele mooie beautylijn. En hoewel ik nog vrij weinig weet van wat er nou precies op de achterkant van de verpakkingen staat, geeft het Ecocert-keurmerk me in ieder geval houvast. Dat betekent dat minimaal 95% van de ingrediënten natuurlijk en organisch gecertificeerd is, en de overige 5% streng wordt gecontroleerd op natuurgelijke materialen. Stuk voor stuk vind ik het hele fijne producten. Bovendien krijgen ze allemaal een paar bonuspunten, omdat ik ze er fantastisch (luxe!) uit vind zien en de prijs heel schappelijk is voor chemical- en cruelty-free producten.


H&M Conscious beauty relaxing lotion

Ik hou van multiproducten. Multiproducten besparen mijn kastjes van propperigheid, omdat ik niet óveral een ander potje of flesje voor hoef te gebruiken. Ik gebruik deze olie onder andere in mijn haar en op mijn (vaak wat drogere) benen. Maar je kunt ‘m ook in bad gebruiken, of als massage-olie. Voor een fles van 100ml betaal je € 9,99 en je vindt ‘m hier, of in de winkels van H&M Beauty.

H&M Conscious beauty hand wash

Een fijne, betaalbare handzeep, die licht naar frisse citroentjes ruikt (mild, dus niet té) en ook nog eens fancy staat op je wastafel. Hij kost € 6,99 voor 250ml en je vindt ‘m hier, of in de winkels van H&M Beauty.

H&M Conscious beauty face mask

Ohh, wat voelde mijn gezicht héérlijk zacht aan na gebruik van deze face mask. Ik heb een hele droge huid en daar was na dit masker en mijn standaard gezichtscreme niks meer van te merken. Echt een aanrader. Een potje van 50ml kost € 6,99 en je vindt het hier, of in de winkels van H&M Beauty!

Write a comment