Mees my muses
Fair fashion

Meet my muses (part 2)!

De afgelopen week heb ik je hier meegenomen langs 5 van mijn grootste modemuzes. Deze week 5 nieuwe muzes, die mij stuk voor stuk op hun eigen manier inspireren. Enjoy! 🙂

MUSE 6. LEANDRA MEDINE

BEST.GIRL.EVER. Leandra Medine is demuze van menig modeliefhebber en oprichtster van mode-en-lifestyleplatform-met-een-humoreuze-twist Man Repeller. Wat ik zo geweldig aan haar vind, is dat ze mensen leert me om dingen niet te serieus te nemen – humor is haar grootste wapen. Mode, mensen, het leven… Leandra danst overal op haar eigen, gekke maniertje doorheen alsof het niks is. Tegelijkertijd weet deze powervrouw heel goed waar ze mee bezig is en bouwt ze keihard aan haar Men Repelling imperium. Ik vind haar een verfrissende persoonlijkheid in de perfectionistische modewereld: ze maakt de meest fantastische combinaties (die overigens niet helemaal tot hun recht komen in de collage hieronder, ik heb nog vrij basic outfits van haar uitgekozen) en ze maakte de surfer shorts weer helemaal cool, als het aan mij ligt (watch my words…)… Ze loopt rond met een natuurlijke coupe (niks zeemeerminkrullen!). Én ze draagt geen make-up, omdat ze zichzelf prima vindt zo. Wat ik het meest geweldige aan haar vind, is dat ze zoveel vrouwen inspireert om te zijn wie ze zijn, te doen wat ze willen doen en eruit te zien hoe ze eruit willen zien. Perfect muse, if you ask me.

Instagram Leandra Medine

Leandra Medine collage

MUSE 7. ADENORAH

De Franse Anne-Laure (Adenorah) valt voor mij perfect in het rijtje Franse muzes uit mijn vorige post: Adenorah heeft een prachtige romantisch-Mediterraanse stijl. Verwacht schattige sandaaltjes met een kittig hakje of de good old espadrilles met sleehak, de meest fantastische jeans, romantische (maar toch ook sexy!) wikkeljurkjes – al dan niet met een bloemenprintje, schattige tasjes, bij voorkeur van riet en vaak superkorte jeansshorts.

Instagram Adenorah

Adenorah collage

MUSE(S) 8. THE OLSEN TWINS

Al meer dan tien jaar ben ik gek op de stijl van de Olsen Twins. Ik vind het gaaf om te zien hoe ze zich hebben ontwikkeld van kind- en tienersterretjes tot volwassen vrouwen *slash* o-zo-serieuze mode-ontwerpsters. Ik hou van zo ongeveer álles waar hun geweldige modelabel The Row mee op de proppen komt (vooral bij de SS15 collectie kan ik nog steeds helemaal wegdromen). Kenmerkend voor The Olsens zijn wijde gewaden en jassen van rijke, wat stuggere stoffen, zeer oversized vallende kleding en een ruim silhouet, zonnebrillen (begrijpelijk met die continue stroom van paparazzi achter je broek aan) en loafers. Als ze een feestje hebben, verschijnen ze in prachtige, ietwat wijdvallende, lange gewaden met enorme statementoorhangers en als ze geen zin hebben om zich op te doffen, kom je ze tegen in een iets oversized jeans, een zwarte trui en zwarte loafers. Hun hele oversized stijltje, die héérlijke jassen en megatruien… ik kan me er wel in vinden.


Olsen Twins collage

MUSE 9. LUCY WILLIAMS

Wie ik ook heel cool vind, is Lucy van Fashion Me Now. Hoewel ik er zojuist pas achter kwam dat Lucy hartstikke engels is, heb ik altijd gedacht dat ze een laidback-surfer-chick-turned-fashion-girl uit California was, ofzo. Lucy’s stijl heeft sterke overeenkomsten met die van mijn Frans muzes, al is-ie ietsje stoerder. Verwacht veel jeans, messy hair (je snapt mijn surf vibes wel, he?), blouses en gympen. Ze weet vaak een brug te slaan tussen comfortabele en toch ook fashionably awesome outfits. Lucy is cool!

Instagram Lucy Williams

Lucy Williams collage

MUSE 10. PERNILLE TEISBAEK

Als laatste is er de Deense topblogger, styliste en bovenal trendsetter Pernille Teisbaek, van Look De Pernille. Pernille experimenteert veel en draagt looks die ik vaak niet één-op-één zou overnemen, maar die mij wel enorm inspireren. Ik zou haar stijl niet in een paar woorden kunnen vangen, omdat ze allerlei trends combineert. Toch vind ik dat ze altijd op de één of andere manier haar eigenheid behoudt en dat siert haar echt!

Instagram Pernille Teisbaek

Pernille Teisbaek collage

1 Comments

  • Leuk om te zien, jouw muzes! Ik moet zeggen dat ik echt 0 muzes heb, ondanks dat ik wel van mode hou, of eigenlijk misschien meer van stijl;-).

    Beantwoorden

Write a comment