Reformation bestelling maten aanfoto
Fair fashion

Mijn Reformation bestelling

Als je me al even volgt, weet je dat ik Reformation een fantastisch merk vind (ik schreef er eerder al over, hier)… zo fantastisch, dat ik de laatste tijd een (gezonde! No worries!) obsessie voor het merk gaan vormen. Als één van de weinige weet Reformation een soort gouden combinatie te vormen tussen de voor mij belangrijkste elementen van duurzame mode: het zijn prachtige stukken, eerlijk geproduceerd, voornamelijk gemaakt van organic en innovatieve, gerecyclede materialen (zoals Tencel) en het merk gaat óók nog bewust om met milieu-impact.

Het zal je dan ook niks verbazen dat ik het niet kon laten om een bestelling te plaatsen (sorry, wallet… not sorry, wallet). Ik bestelde twee zwarte basic t-shirts – één met hoge, ronde hals en één met een diepe v-neck) en een linnen blouse die liefde op het eerste gezicht was. Ik weet dat er meer mensen zijn die eraan zitten te denken om iets bij Reformation te bestellen, daarom deel ik mijn ervaringen. Misschien heb je er wat aan!

 

reformation_bestelling_aanfotos

 

Ik bestelde de producten zondagavond. De melding “free international shipping” zorgde al meteen voor een glimlach op mijn gezicht en hoewel ik bang was voor de totale kosten, kon ik niet wachten om mijn drie potentiële BBF’s in mijn armen te sluiten. Op dinsdagochtend kreeg ik al een smsje van DHL: mijn pakketje lag bij de douane en als ik even € 62,98 aan BTW en invoerrechten aftikte (AU!), zou het pakketje woensdagmiddag al bij me thuis worden bezorgd. En dat was het geval. In drie dagen van Amerika tot mijn deurmat; that’s damn fine, Reformation!

 

mijn reformation bestelling maten mijn reformation bestelling maten

Van het pakketje alleen al werd ik blij: een mooie, stevige zak van 100% gerecycled papier, die aanvoelt alsof er iets van waarde in zit. “You’ve been expecting me!” zegt het pakketje en ik wil bijna terug praten. Mijn branding hartje wordt hier blij van: ik vind het goed dat Reformation op de verpakking vermeld dat het niet zomaar een zak is – het laat zien dat het merk zijn idealen in alle facetten doorvoert (iets dat ik heel belangrijk vind, duurzaamheid moet niet alleen een image-dingetje zijn). De producten zaten vervolgens afzonderlijk verpakt in – wederom – mooie zakken van gerecycled papier.

 

DSC_0473

Ik heb de zwarte v-neck besteld in maat S (mijn reguliere maat is 38). Het t-shirt voelt onwíjs zacht aan, zit heel mooi (met mijn boobs had het niet lager moeten vallen – het kan net) en valt soepel. De maat is goed (het valt mooi losjes om mijn lichaam), maar als je twijfelt, zou ik eerder een maat kleiner dan groter bestellen.

Het t-shirt is gemaakt van Tencel: een nog vrij nieuwe natuurvezel, die wordt gemaakt van eucalyptus en hout en op duurzame wijze wordt geproduceerd. Dit materiaal staat bekend om zijn zachtheid en mijn eerste indruk van het t-shirt bevestigt dit. Over de werkelijke kwaliteit na het wassen kan ik nog niks zeggen, ik zal deze post later updaten met een edit.

 

reformation_bestelling_aanfotos

De producttags vertellen me het verhaal van het materiaal en zijn herkomst. Het doet veel voor hoe ik naar de producten kijk. De tone of voice is heel eigen en je voelt dat er goed over is nagedacht. “She’s a freak”. “Nothing get us hotter than saving water”. Coolfactor +1000 punten.

 

DSC_0477 DSC_0484

Naar deze linnen blouse was ik het meest benieuwd. Ik bestelde hem in een maat M, omdat ik liever wilde dat hij iets groter viel dan nét te klein. Achteraf had ik de blouse ook in maat S kunnen bestellen; hij valt nu vrij oversized en dat kan prima, maar als je hem liever iets strakker hebt, zoals het model op de foto, zou ik de maat naar beneden afronden.

Deze blouse is deels gemaakt van Tencel (56%) en linnen (44%), maar het resultaat voelt aan als 100% linnen; stevig en kwalitatief. Ik heb het idee dat deze blouse een hele tijd mee kan.

 

DSC_0479 reformation_bestelling_aanfotos

Hoewel de productpagina me al waarschuwde dat dit een oversized t-shirt is, heb ik een S besteld (eigenwijs, ik weet het). Ik dacht dat het wel mee zou vallen. Maar nee, ‘oversized’ is bij Reformation écht oooooveeeersiiiiiized. Achteraf had ik het t-shirt liever in maat XS besteld, al geloof ik dat het ook een kwestie van smaak is. Het t-shirt zit verder heerlijk en gedragen boven een skinny jeans komt het goed tot zijn recht. Ik heb onderstaande snapshots even snel geschoten om te laten zien hoe de items vallen. Ik beloof dat ze binnenkort écht tot hun recht komen in een outfitpost… 🙂

 

mijn reformation bestelling maten
Yep, inderdaad, er staat een magnetron naast mijn bed. As we speak ben ik de keukenmuur okergeel aan het verven en hij moest zolang érgens staan… Excuse me, not so fashionable 😉

MIJN EINDOORDEEL

Mijn liefde voor dit merk is niet minder geworden. Wat heeft Reformation zijn zaakjes goed op orde: snelle service en shipping, uitgebreide informatie over ál je vragen (van de herkomst van materialen tot het productieproces en hoe retourneren werkt), mooie verpakkingen en inspirerende tags. Met de kleding ben ik blij als een kind en ik ga niks terug sturen. Het enige minpuntje is dat je de maten hebt te leren kennen. Om deze reden heb ik nu vrij basic producten heb besteld, waarbij het minder essentieel is dat ze op een exacte manier vallen (ik vind zowel een beetje als vrij oversized tof). Ik heb gemerkt dat je producten eerder iets kleiner dan ‘op de groei ;)’ moet kopen, omdat mijn producten wat ruimer vallen. Een ander minpunt, dat niet aan Reformation ligt, is natuurlijk het feit dat je bijkomende kosten hebt, omdat het pakketje vanuit de VS moet komen. Houd hier rekening mee, het gaat hier niet om een paar euro. Iets waar je ook aan hebt te denken, is dat de verzendkosten voor retourneren voor je eigen rekening zijn.

Bestellen vanuit Amerika blijft natuurlijk een risico, maar ik kan je vertellen dat je aan Reformation een betrouwbaar topmerk hebt, dat prachtige stukken biedt die ook nog eens geweldig aanvoelen. En dat maakt het zeker het overwegen waard.

11 Comments

 • Al eerder gezegd, maar mooie aankopen! Ik heb begin deze week nog een blogpost geschreven over mijn zomer garderobe en dat ik graag een witte linnen blouse wil kopen. Deze van hierboven staat nu toch wel echt op nr. 1

  Beantwoorden
  • Dankjewel! 🙂
   Ik vind de mijne net op het randje van mooi oversized, als je hem íééétwat oversized wilt hebben, zou ik eerder voor een kleinere maat gaan dan een grotere.

   Beantwoorden
 • Wat een fijne, uitgebreide beschrijvingen. Ik schrik wel een beetje van de douanekosten, maar als ik nu iets wil bestellen weet ik wel echt waar ik aan begin, van verpakking tot hoe de boel aanvoelt, fijn! Enne,, ik ben stiekem erg benieuwd naar de keukenmuur, ik ben dol op oker!

  Beantwoorden
  • Haha, ja ik schrok ook van de douanekosten. Maar toch, al met al, ben ik blij met mijn bestelling. Je betaalt wat meer (en sommige mensen voor hun misschien heel wat meer), maar dan heb je wel eerlijke, (meestal) organic, stijlvolle ontwerpen met een mooie pasvorm.

   En ik zal binnenkort wel wat interieurfoto’s delen van mijn appartement! Dat vind ik ook leuk om te doen, al ben ik geen interieurtalent en is alles een beetje een semi-bohemian-ratjetoe, haha. Maar momenteel is het allemaal nog een beetje half-half, als ik wat trotser ben op het totaalplaatje, zal ik het delen!

   Beantwoorden
 • Ik vind dit zo’n mooi merk! Ik heb als challenge dat ik heel 2016 geen kleding koop, maar ben toch even langs hun winkel in New York gegaan vorige week, ook al zo mooi & inspirerend! In 2017 ga ik zeker weten een paar basics hier kopen.

  Beantwoorden
  • Oh, daar ben ik ook heel benieuwd naar ja, de winkels… Volgens mij zou ik me echt in moeten houden en constant een cheesy mantra als “niet consumeren, maar consuminderen” in mijn hoofd moeten oplepelen 😉

   Ik vind het zo zo zó goed en knap van je dat je die challenge met jezelf aangaat. Ooit wil ik het zelf ook nog gaan doen (of misschien iets korter, om erin te komen), maar – klinkt heel stom – ik ben daar nu nog niet sterk genoeg voor. Ik kijk nu al uit naar je evaluatiepost aan het einde van je project! Vooral hoe moeilijk het nou uiteindelijk was en wat voor gevoel het uiteindelijk oplevert.

   Beantwoorden
 • Mooi Sara! Ik ben ook nog heel blij met m’n reformation bestelling. Echt een heel fijn merk!

  Beantwoorden
 • Hoi Sara, leuk om je ervaringen met Reformation te lezen! Ik heb een prachtige jurk voor mijn bruiloft op de website gezien maar ik kan nergens vinden hoe te betalen. Kun jij hier meer over vertellen? Gaat via creditcard zeker? En accepteren ze dan alle creditcards? Ik heb er geen maar overweeg er een te nemen zodat ik deze jurk kan bestellen 🙂 Alvast bedankt voor je reactie!

  Beantwoorden
  • Oeh, ik heb meteen ook zitten kijken bij ‘wedding’ (ik was toch wel nieuwsgierig nu ;)) en wat staan er inderdaad prachtige jurken tussen! Ik heb inderdaad met mijn creditcard besteld, maar ik zag op de website dat je ook met Paypal kunt betalen. Dus als het goed is, hoef je niet per se een creditcard aan te schaffen. Succes!!

   Beantwoorden
  • Hi! Wat stom, ik lees je reactie pas veel te laat… excuses! Ik heb zelf met mijn creditcard betaald, maar ik zal dat je ook met PayPal kunt betalen. Dus ook zonder creditcard kun je bestellen! Yes! 🙂
   (ik heb trouwens meteen even tussen de trouwjurken zitten snuffelen en wauw, wat zitten er prachtige exemplaren bij!!!)

   Beantwoorden
 • Wat een fijne post dit, dank je wel!

  Beantwoorden

Write a comment