Brands

Mooi duurzaam & eerlijk merk: Rita Row

Ik hou van merken die geen compromissen doen. Die vasthouden aan hun idealen en me tegelijkertijd visueel blijven prikkelen met hun prachtige collecties. Waar je wilt kopen omdat je in eerste instantie verliefd wordt op wat je ziet, en daarna blijkt ook nog dat je er met een gerust hart kunt kopen. En als er een merk is dat alles in zich heeft om mij blij te maken, is het Rita Row wel…

 

 

 

Mooie, minimalistische ontwerpen met mediterraanse invloeden. Eerlijk en lokaal geproduceerd én gemaakt van duurzame materialen.

 

Bij dit mooie Spaanse label vind je minimalistische, vrouwelijke ontwerpen met Mediterraanse invloeden. Van geruite Brigitte Bardot (en Franse influencers ;)) proof kokerrokken, leggings en bikini’s tot luchtige, linnen jumpsuits en van mooie statementoorbellen tot tijdloze, gebreide tops. Comfortabel en functioneel – en duurzaamheid (in zowel materiaalgebruik als kwaliteit) altijd voorop.

Dat de collecties er fantastisch uitzien, is één ding. Maar wat Rita Row écht onderscheidt van veel andere merken, zijn de ethics van het merk: Rita Row produceert onder goede arbeidsomstandigheden en lokaal in thuisland Spanje. Ook de (grond)stoffen komen uit de buurt: ze worden gewonnen in Spanje, Frankrijk en Italië. Het label maakt voornamelijk gebruik van duurzame materialen (zoals biologisch katoen, wol en recyclede materialen) en werkt er momenteel hard aan om een 100% natuurlijke collectie te ontwikkelen. Goed voor jezelf én goed voor de wereld.

 

Bekijk de volledige collectie
op ritarow.com

 

 

 

 

Rita Row SS18 – mijn favorieten

Als je me vraagt naar mijn persoonlijke favorieten uit deze collectie, hoef ik niet lang na te denken. Eh hello, statement earrings (zoals de rode Trinidad earrings, € 89)! Ze zijn perfect om elke simpele outfit mee op te krikken (perfect als je geen zin heb om elk seizoen een compleet nieuwe garderobe wilt aanschaffen, maar het wel leuk vindt om zo nu en dan af te wisselen).

Dan de jurken; ik denk dat ik daar nog het allergelukkigst van word. De Celia dress (€ 154) in Brigitte Bardot-ruit vind ik geweldig. Espadrilles eronder en klaar ben je. Hetzelfde geldt voor de Marinque skirt (€ 155) in dezelfde print. Love it! De witte Noraly dress (€ 122) is ook een favoriet van me en de Menta dress (€ 116) heeft zo’n fijne tijdloze vibe over zich. Perfect voor een feestje met een tenue de ville thema (met sandaaltjes met een hoge hak en bandjes) én voor overdag met een mooie slipper. En dan de Elda knit dress,  De Cliff knit top (€ 119) vind ik prachtig: very Jeanne Damas en ideaal op een simpele jeans en superchique op een wat langere wikkelrok.

 

 

 

 

 

 

 

 

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

 

Fotocredits:
alle foto’s zijn afkomstig van en eigendom van Rita Row.

 

 

1 Comments

  • I loooove minimalistisch, maar ben bijvoorbeeld niet van knalrood ofzo. Toch zitten er mooie items tussen 🙂

    Beantwoorden

Write a comment