Brands

Mooi eerlijk merk: Nice Things

Veel mensen denken dat je een fortuin neer moet leggen als je mooie duurzame kleding wilt kopen, of dat je automatisch terecht komt bij minimalistische items in monochrome kleurenpaletten. Eh – hell no! Er zijn zat merken die het tegendeel bewijzen. En pas ontdekte ik er weer één. Maak kennis met Nice Things!

 

Het doel: een wereld van positiviteit creëren. Zowel in de collecties als in de manier waarop Nice Things met medewerkers en de wereld om gaat. Eerlijk en duurzaam.

 

Voor de conscious fashion lovers die nu denken: “wow… wat heeft dit merk veel weg van Paloma Wool!” – you’re right. Nice Things is het merk dat de ouders van Paloma in 1995 hebben opgericht. Ze noemden hun merk – dat ze vanuit hun huis in Barcelona begonnen – Nice Things, om met deze naam een wereld te creëren waarin uitsluitend positieve dingen plaatsvinden. Zowel in de collecties (van warme kleurenpaletten tot heldere, unieke prints) als in de manier waarop het merk met zijn omgeving om gaat. De prints worden allemaal met de hand getekend en Nice Things maakt zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke materialen. De volledige collectie wordt onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd. Anno 2018 wordt het merk gerund door moeder en dochter (die dus ook de personal favourite van yourse truly, Paloma Wool, runt) en de stijlvolle signature voel je door beide merken heen.

De collecties zijn uitgebreid en slim opgezet: je kunt naar hartelust mixen en matchen met verschillende stukken en zelf je eigen fijne kleurenpalet samenstellen. Nice Things richt zich op vrouwen van alle leeftijden (twintigers, vijftigers, kids – alles! Love that!) en met diverse stijlen. Ik herken het als ik naar de collecties kijk: ik zie mooie items voor mezelf, maar ook zie ik items die ik meer geschikt vind voor mijn moeder. Maar hé, wie zoekt, die zal vinden! Aan moois in ieder geval geen gebrek – mijn favorieten: de Kiwi skirt, de Olmo jacket, het Cedro t-shirt, de Abedo trousers, de Encina dress, de Castaño trousers , de Cocotero dress, de Ciprés skirt en de Cerezo dress. Zo. Genoeg gepraat. Go see for yourself!

 

Bekijk de volledige collectie op nicethingspalomas.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Fotocredits:
alle foto’s uit dit artikel zijn afkomstig van en eigendom van Nice Things.

 

 

 

Write a comment