TD leather boots Amsterdam sustainable fair trade shoes
Brands

Mooi, eerlijk merk: TD leather boots

Stevige, comfortabele en minimalistische kwaliteitsboots. 100% eerlijk geproduceerd. Oh, en ook nog vrij betaalbaar, al helemaal voor deze combinatie. TD leather boots maakt leren schoenen en boots met een prachtig rauw randje. Het merk van Nederlandse bodem is nog maar net gelanceerd, maar mijn aandacht hebben ze.

Het idee voor TD is ontstaan in de hoofdstad van Ethiopië, Addis Abeba. Tijdens een reis kwamen de oprichters in een plaatselijke kapperszaak een man tegen met een prachtig paar boots. Toen ze hem vroegen waar hij ze vandaan had, verwees hij ze naar de fabriek waar ze werden gemaakt door lokale bekwame vakmannen. TD was geboren. Het merk maakt stijlvolle, leren (dus niet geschikt voor vegans) kwaliteitsboots en combineert Amsterdamse stijl-invloeden met Ethiopisch handwerk. TD werkt met lokale ontwerpers en schoenmakers, die een goede prijs voor hun vakmanschap krijgen en onder goede arbeidsomstandigheden werken in een klein fabriekje in Addis Abeba. De unisex schoenen zijn stevig, comfortabel en minimalistisch, en daardoor geschikt voor elke dag. Je betaalt gemiddeld € 119,95 – € 129,95 voor een paar.

Ik word blij van een nieuw merk als TD, want de wereld van eerlijk geproduceerde schoenen die ook nog betaalbaar zijn is klein. Zoek je mooie, veelzijdige boots die fantastisch staan bij zo ongeveer je complete garderobe, dan is TD misschien een heel interessant merk voor je!

 

TD_Leather_Boots_sustainable_fair_header_2

 

TD_Leather_Boots_sustainable_fair_header_4

 

TD_Leather_Boots_sustainable_fair_header_5

 

TD_Leather_Boots_sustainable_fair

 

High boots    |    € 129,95
Nani boots
    |    € 129,95

TD_Leather_Boots_sustainable_fair_1

 

Keff boots    |    € 119,95
Zena boots
    |    € 119,95

Bekijk de complete collectie hier

 

TD_Leather_Boots_sustainable_fair_header_3

 

TD_Leather_Boots_sustainable_fair_header_6

 

Fotocredits: TD (1,2)

Write a comment