Mud Jeans
Fair fashion

Mooi modemerk: Mud Jeans

Één van de meest idealistische, duurzame, verantwoorde merken die ik ken, is Mud Jeans. Zo’n merk dat alles op alles zet om een steentje bij te dragen aan een mooiere modewereld. Het moge duidelijk zijn: ik ben fan. Mud Jeans is een Nederlands merk, dat ooit is begonnen met het Lease A Jeans-principe, wat betekent dat je geen jeans koopt, maar (jawel…) least: nadat je hem uitgedragen hebt, stuur je hem weer terug en verruil je hem voor een nieuw exemplaar – terwijl Mud Jeans je oude jeans weer verwerkt in een nieuwe.

Inmiddels bestaat dit businessmodel niet meer (ondanks de vele duurzaamheidsawards die het merk ermee won), omdat het té idealistisch bleek ingestoken en te weinig geld in het laatje bracht. Jammer, maar nog steeds zegt de gedachte erachter voor mij veel over de integriteit van het merk. Inmiddels kun je ‘lekker traditioneel’ jeans kópen bij Mud Jeans. Toch werkt het merk nog steeds geheel volgens het “close the loop”-principe: een no waste policy, waarin alles (her)verwerkt en (her)gebruikt wordt om geen afval en verspilling te produceren. En nog steeds kun je jouw gebruikte jeans terugsturen, waarna Mud Jeans ze verwerkt tot unieke ‘vintage’ exemplaren. Een fantastisch initiatief!

Daarnaast zijn alle materialen BIC (biologisch) en Fairtrade gecertificeerd én is Mud Jeans onderdeel van het Youth Designer Programme van de Fair Wear Foundation. Ik vind het tof dat Mud Jeans vrij betaalbare prijzen hanteert en hard werkt aan een modern imago; het zorgt ervoor dat duurzame mode toegankelijker wordt voor een grote groep mensen. Voor een jeans (ik heb de Skinny Hazen in stone black, de jeans uit de header! Ik draag ‘m hier) betaal je € 98,-, voor een fijne, dikke sweater € 89,- en voor een t-shirt € 29,-.

 

Mud Jeans

 

Materialen
100% BIC gecertificeerde (biologische) materialen en veel gerecyclede jeansstoffen.

Leveranciers
Oorsprong onbekend.

Ontwerp en productie
Lid van de Youth Designer Programme van de Fair Wear Foundation en Fairtrade gecertificeerd. Uitsluitend eerlijke productie.

BEKIJK MEER OP WWW.MUDJEANS.EU

 

Mud Jeans

2 Comments

  • Mooi merk! Ik las dat je aanraadde om hm vrij strak te kopen, maar vallen de maten normaal of wat groter of kleiner, zover jij weet ?;) Ik heb normaal al mt 25 en ik zag dat ze die niet eens hebben ,dus ben bang dat het ik het niet zal passen:(

    Beantwoorden
  • Hi Sara!
    Ik vind het erg leuk dat je weer blogt, ook heel verfrissend dat je blog zo veelzijdig is! Het enige is dat je blogs op mijn telefoon (Huawei..misschien ligt het daar aan haha) niet te lezen zijn, terwijl ik dat met andere blogs nooit heb!

    Beantwoorden

Write a comment