Castaner espadrilles black 6 cm canvas
Fair fashion

New in: Castañer espadrilles

Bewuster leven en zielsveel van mode houden, is geen gemakkelijke combinatie. Want bewuster leven gaat over je innerlijke behoeftes veranderen (en minder waarde hechte aan de buitenkant), en mode gaat voor mij toch vooral – laat ik eerlijk zijn – over een versiering aan de buitenkant (weliswaar eentje die identiteitsversterkend werkt, maar toch). Het schuurt een beetje. En ik merk dat heel erg in mijn schoenenkeuzes. Ik wil minder hebberig zijn op het gebied van schoenen én eerlijk geproduceerde schoenen kopen, maar tegelijkertijd weiger ik om in te leveren op wat ik mooi vind.

En dat heeft ervoor gezorgd dat ik al enige tijd in een schoenencrisis verkeer. Omdat ik op de één of andere manier alleen maar schoenen mooi vind van merken die aan lelijke massaproductie in lagelonenlanden doen. MAAR. Toen waren er ineens deze espadrilles van het Spaanse merk Castañer. Al vanaf het moment dat ik ze zag aan de voeten van mijn favoriete Françaises, was ik verliefd. En als je deze blog al even volgt, ongetwijfeld de tonnen espadrillefoto’s in mijn inspiratieposts gezien. Ik vind ze chique en vrouwelijk en tegelijkertijd toegankelijk. Hoewel Castañer niet bekend staat als een duurzaam modemerk, kwam ik erachter dat het merk de schoenen lokaal produceert in Spanje en dat de schoenen grotendeels van natuurlijke materialen als katoen en jute zijn gemaakt. Ik wil Castañer niet neerzetten als een ‘duurzaam modemerk’ (ik weet er simpelweg te weinig van om dit statement te maken), maar Castañer komt in ieder geval tegemoet aan een aantal duurzame modecriteria die ik belangrijk vind.

 

Castaner espadrilles black 6 cm canvas

 

De espadrilles hebben een hak van slechts 6 cm (ze zijn er ook in 8 cm), en dat is een feestje voor je voeten! De maat valt normaal, ze lopen heerlijk en het voetbed is lekker zacht. Wel is het handig om te weten dat je ze vrij strak om je enkels hebt te knopen; wil je dat ze goed op hun plek blijven zitten tijdens het lopen. Ik ben helemaal verliefd op mijn twee nieuwe vrienden en ik geloof dat we samen heel wat mooie zomerdagen gaan beleven 🙂

De Castañer Carina Basic 6 espadrilles kosten € 85,- (helaas komt daar – als je vanaf de website van Castañer bestelt – € 12,- aan verzendkosten bij) en dat vind ik een nette prijs voor deze pareltjes.

 

Castaner espadrilles black 6 cm canvas Castaner espadrilles black 6 cm canvas Castaner espadrilles black 6 cm canvas

5 Comments

 • LOVE IT! Ik zat er vorig jaar op te azen maar ze waren telkens uitverkocht in het zwart en mijn maat. Dus toen heb ik me er maar bij neergelegd. Maar nu begint het weer te kriebelen. Je bent een ware online influencer Sara! Die jeans ben ik ook blij mee.
  http://www.daarboven.com

  Beantwoorden
 • Ik vind dit soort espadrilles ook heel leuk, maar… ze zijn absoluut niet duurzaam. Omdat ze gewoon niet lang meegaan. Als je geluk hebt kun je er meer dan één zomer mee doen, maar meestal zijn ze al best snel stuk. Dus al is het met pijn in het hart, ik koop ze niet meer. Niet om je plezier te bederven, maar ik wilde het toch even melden.

  Beantwoorden
  • Oh, wat jammer! Melden mag overigens altijd hoor, graag zelfs! Ik moet zeggen dat mijn espadrilles (uit dit artikel) er nog heel goed uitzien. En ik heb er vorig jaar (dit jaar ook, trouwens) toch écht de hele zomer op gelopen, naar mijn werk, in de weekenden… Ik weet zeker dat ze het komende zomerseizoen nog gemakkelijk mee kunnen en dan heb ik er in ieder geval al 3 seizoenen veel op gelopen. Ik denk dat het van de schoen afhangt – of ik heb gewoon geluk, of jij botte pech – en dat je niet echt kunt zeggen dat espadrilles per definitie “niet duurzaam” zijn. Maar wel jammer van de jouwe, zeg! Snap ik, dat je ze dan niet snel meer koopt. Ik zal die van mij extra koesteren 🙂

   Beantwoorden
   • Wat goed om te lezen dat die van jou wél al wat langer meegaan ; er zal ook zeker wel kwaliteitsverschil zijn. Maar mijn ervaring is dat het touwgedeelte aan de zijkanten vrij snel loslaat. Misschien dat ik het eens navraag bij het merk Tom’s , die toch ook veel espadrille- achtige schoenen verkopen en die een goede naam hebben als het om duurzaamheid gaat. Benieuwd hoe zij er tegenaan kijken.
    Heb ik al gezegd hoe leuk ik het vind dat ik je blog ontdekt heb? Heel leuk , leerzaam en inspirerend om te lezen !

    Beantwoorden
    • Ja, goeie! Al moet ik zeggen dat ik om me heen steeds meer mensen vraagtekens bij Toms hoor plaatsen (over de werkelijke mate van duurzaamheid en de schijnbaar toch beperkte positieve impact van het One For One businessmodel). Ik merk dat ik er ook een beetje sceptisch door word, al moet ik zeggen dat ik er nog te weinig van weet om er echt over te kunnen oordelen. Ik ga het binnenkort eens uitzoeken En wat lief van je, dankjewel!! Een groot compliment, ik voel me vereerd 🙂 Als je eens specifieke tips nodig hebt, let me know. Liefs!

     Beantwoorden

Write a comment