Avril organic mascara and lipstick
Beauty

Review: natuurlijke make-up van Avril

Het is alweer even geleden dat ik overstapte op natuurlijke (biologische) verzorgingsproducten. En inmiddels vond ik het tijd voor een ieniemienie tandje bij. Het was tijd voor mijn allereerste natuurlijke make-upproducten! Niks spectaculairs hoor, ik ben het type kan-niet-met-iets-anders-dan-mascara-en-lippenstift-omgaan. Het opbrengen van foundation eindigt bij mij in één groot vlekkendrama en ook mijn wenkbrauwen kan ik beter met rust laten (wat je op de foto’s ziet is puur natuur: niks geplukt of aangezet – ik vind ze wat te dun, maar ach… zo zijn ze nu eenmaal).

Op Green Beauty Shop kwam ik het ‘budget’merk Avril tegen. Ik besloot een mascara en twee lipsticks te testen. Fingers crossed voor de kleuren, maar voor € 8,- per stuk kon ik me geen bult vallen. Ik wist dat mijn grote lipstickliefde, de supermatte Ruby Woo van Mac, nooit te evenaren zou zijn in een budgetversie van een biologisch make-upmerk (als je er wel één kent, LET ME KNOW! Ik hang aan je lippen!), daarom besloot ik genoegen te nemen met deze twee cremelipsticks. Ik bestelde ze en ik kan je zeggen (wees niet bang, ik word niet gesponsord ofzo ;)): wat een fijne webshop is Green Beauty Shop! Het heeft een groot aanbod aan 100% biologische make-up en verzorgingsproducten en superrrrrsnelle bezorging.

DSC_0438_1200

Over het uiterlijk van de producten ben ik te spreken. Nee, het zijn geen luxe verpakkingen a la Chanel en Yves Saint Laurant, maar hé, wat had je ook verwacht? Ze zijn mooi zwart, zonder teveel rompslomp en poespas. Sowieso houd ik niet zo van fancy show-off verpakkingen. Eenvoudig en netjes, prima.

DSC_0449_1400

KORTE REVIEW: AVRIL BIOLOGISCHE ZWARTE MASCARA

Nu ben ik geen reviewheld: ik kan onmogelijk vier alinea’s volpraten over make-up. Maar ik kan je wél zeggen dat ik dit een hele fijne mascara vind! Het borsteltje bevat veel haartjes, die de mascara goed verdelen over mijn wimpers. Hij klontert niet en hij doet wat hij belooft. Helemaal niet slecht voor een biologisch budgetproduct van € 7,-! Op de foto heb ik 3 dunne laagjes aangebracht, wat ik altijd doe. Met dit fijne product zie ik geen reden om verder te experimenteren met duurdere exemplaren: ik heb een nieuwe favoriet gevonden! Yes! Dit product bevat 98,8 % natuurlijke ingrediënten en het is ecologisch en biologisch gecertificeerd door Ecocert Greenlife. Enthousiast of geïnteresseerd? Je vindt ‘m hier!

DSC_0471_2 Avril biologische lippenstift Rouge Brique en Auburn / Avril organic lipstickt Rouge Brique & Auburn avril_lipstick_1

KORTE REVIEW: AVRIL BIOLOGISCHE LIPPENSTIFT ROUGE BRIQUE EN AUBURN

Bij het openmaken van de lipsticks moest ik eerlijk gezegd even slikken. Hoewel de kleuren redelijk overeenkomen met de online afbeeldingen, vielen ze toch iets anders uit dan ik had verwacht. My bad, ik had natuurlijk érgens kunnen weten dat een kleur die ‘Rouge Brique’ heet op de kleur van een baksteen zou lijken en dat ‘Auburn’ kastanjebruin zou zijn(… ;)) En aangezien ik een dieprode kleur het mooist bij mijn huid vind staan, was dit niet echt een succes. De Rouge Brique kan nog wel – hoewel hij een beetje oranje-rood uitvalt – en de Auburn past niet bij mijn huidskleur: het maakt me grauw en een beetje flets. Misschien leuk voor het begin van de herfst, als ik hopelijk een beetje ben bijgebruind en ik qua kleding wat meer herfstkleuren ga dragen, maar verder is het hem gewoon niet. Jammer, helaas pindakaas, eigen schuld.

Over de kwaliteit van de lippenstift ben ik te spreken! Beide geven ze een intense kleur, ze glanzen niet teveel (en al helemaal als je na het aanbrengen even zacht in een zakdoekje hapt) en ze blivjen goed zitten. Kwaliteit-wise zou ik zeker deze lipsticks blijven bestellen. Toch durf ik niet zo snel nog een lippenstift van Avril te bestellen, omdat het totale kleurenpalet van Avril vrij oranje-, roze- en bruingeoriënteerd is. Staan deze tinten jou wél fantastisch? Dan heb je aan deze producten van Avril prima biologische budgetlipsticks! Ze kosten € 8,- per stuk en je vindt ze o.a. hier!

avril_lipstick_op_2 DSC_0442_1400

2 Comments

  • Wauw, wat een prachtige producten zijn dit! Ze zien er echt heel erg goed uit. Ik neig zelf ook steeds meer naar natuurlijke producten, dus daar past dit merk mooi bij. Aangezien ik ook enkel dierproefvrije cosmetica gebruik, ga ik eens eventjes uitzoeken hoe dat bij dit merk zit.

    Beantwoorden
    • Ja ik ben er ook echt over te spreken! Leuk dat ik je op ideeën heb gebracht 😉

      Beantwoorden

Write a comment