Brands, Products

Mooie collectie: The Acey In-House Collection

Hiep, hiep, HOERA!! Ik wist niet eens dat-ie eraan kwam, maar wat was ik blij toen ik ineens op de Instagram van The Acey (lees: al vanaf het begin van mijn conscious fashion avontuur één van mijn favoriete webshops) voorbij zag komen dat ze hun allereerste in-house collectie hadden gelanceerd. Het is een minicollectie, maar toch kon ik het niet laten om erover te schrijven. Ik heb het namelijk veel te weinig over The Acey en dat is zonde, want ik denk júist dat velen van jullie – net als ik – misschien ook wel een beetje verliefd worden op deze shop.

Één van mijn favoriete webshops:
fair, sustainable, minimalistisch
en sophisticated (een fijne combi!)

The Acey is een Engelse webshop waar je terecht kunt voor al je minimalistische en sophisticated fair & sustainable items. Je vindt er zorgvuldig geselecteerde items van merken als Veja, Woron, Underprotection, Kings of Indigo, People Tree, Diarte, l’Herbe Rouge, Svilu, Wintervacht, O My Bag en Swedish Stockings. Allemaal prachtige idealistische merken waar je met een gerust hart kunt kopen! Afgelopen winter lanceerde The Acey een eigen accessoireslijn met sjaals, handschoenen en mutsen van ethisch verkregen lamswol, merinowol, kasjmier en angora (niks voor vegans dus, maar ik vind het tof dat The Acey met strenge keurmerken werkt en zo een hogere standaard neerzet voor de industrie).

En nu is het dan tijd voor de allereerste échte in-house jurkencollectie. Ik ben op z’n zachtst gezegd blij. De collectie bestaat uit 3 modellen, waarvan de wikkeljurk in twee kleuren is uitgebracht. De silhouetten zijn vrouwelijk en klassiek en hoewel ik vind dat je altijd een beetje voorzichtig moet zijn met het woord ‘tijdloos’, durf ik ze nu wel zo te noemen. Alle jurken zijn gemaakt van natuurlijke kwaliteitsmaterialen: 100% linnen of 100% Tencel, afkomstig van leftoverpartijen. En ze zijn ook nog lokaal in Londen geproduceerd (waar ze ook worden ontworpen), in een kleine fabriek, onder fair trade omstandigheden. What’s more to love?!

Kijk op the-acey.com voor de complete
(en geloof me; prachtige) collectie!

The_Acey_In_House_Collection_Georgia_dress The_Acey_In_House_Collection_Georgia_dress_1

Georgia tunic dress    |    100% linnen    |    £145.00

The_Acey_In_House_Collection_Saffy_Button_Down_Dress

Saffy button down dress    |    100% Tencel    |    £160.00

The_Acey_In_House_Collection_Lily_Wrap_dress The_Acey_In_House_Collection_Lily_Wrap_dress_2

Lily wrap dress (mint)    |     100% linnen    |    £145.00

The_Acey_In_House_Collection_Lily_Wrap_dress_1

The Acey In House Collection Lily Wrap dress

Lilt wrap dress (coral)    |    100% Tencel    |    £145.00

6 Comments

 • Wat een prachtige site Sarah, dank voor het delen. Ik vind het soms een zoektocht om leuke, verantwoorde en goed zittende kleding te vinden. Zeker op mijn leeftijd wil ik niet alles meer dragen.

  Beantwoorden
  • Ja, het vereist soms heel wat speurwerk, ook voor mij, hoor! Al helemaal als je naar een specifieke stijl op zoek bent. Ik vind The Acey echt heel stijlvol! Heel graag gedaan! 🙂

   Beantwoorden
 • Wat een mooie jurken! Fijn dat je deze site deelt!

  Beantwoorden
  • You’re welcome, mooi he? Hier spreekt een grote fan 😉

   Beantwoorden
 • Heel mooi, maar toch ook best prijzig. Is dat noodzakelijk om het fair te houden, of zit er ook een grote marge op?

  Beantwoorden
  • Hee Margo,
   ik denk dat het een combinatie is van verschillende factoren. The Acey produceert fair in Londen, waar de minimale uurlonen veel (en dan ook echt véééél) hoger liggen dan een eerlijk, leefbaar loon in bijvoorbeeld Bangladesh. Materiaalkosten kunnen redelijk oplopen als je voor kwaliteit wilt gaan. En als laatste produceert The Acey in kleine oplages, waardoor de prijs per product (zowel in materiaalkosten als arbeidskosten) veel hoger ligt. Dan kom je al snel veel hoger uit dan het gemiddelde Zara-item. Zelf geloof ik niet dat de marges hoger zijn dan bij andere merken.

   Beantwoorden

Write a comment