Wolf and Storm vegan kleding vegan fashion webshop betaalbaar
Eerlijke merken

Alles over vegan kleding + win een vegan outfit (t.w.v. €150) bij Wolf and Storm!

Als je me al wat langer volgt, weet je dat ik me aan het verdiepen ben in vegan fashion. Er is tegenwoordig zoveel moois te vinden dat je totaal niet hoeft in te leveren op stijl. Één van de fijnste Nederlandse online vegan kledingwinkels is Wolf and Storm. Ik sprak met oprichtster Marlieke Broekmeulen over vegan fashion en veranderingen in de ‘haar’ markt. Én ik mag aan één van jullie je favoriete Wolf and Storm outfit (t.w.v. € 150) weggeven! Hoera!

Wolf and Storm is één van de eerste eerlijke webshops was die ik leerde kennen toen ik begin 2016 aan m’n duurzame modereis begon. Ik vond het een verademing om te zien dat duurzame kleding niet betekende dat ik hoefde in te leveren op stijl (mijn grootste nachtmerrie, destijds). Maar ik wist nog niets over vegan fashion, behalve dat het natuurlijk om kleding gaat waar geen dier aan te pas is gekomen.

 

 

Wat is vegan fashion precies?

Bij vegan fashion hebben we het over kleding waar op geen enkele wijze dierlijke materialen in zijn verwerkt. Denk aan bont, leer, dons en wol, maar ook over materialen waar je misschien minder snel bij stil staat. Zo wordt zijde gemaakt van het draad van de zijderups, het is dus niet vegan. Als je je bedenkt dat zijderupsen tijdens de productie in vaten kokend water worden gedompeld om de draden te oogsten als ze op hun mooist zijn, is zijde ineens een stuk minder prachtig.

Verborgen dierlijke materialen in kleding

Maar kleding kan ook ‘onzichtbare’ dierlijke materialen bevatten. Zo worden veel materialen met dierlijke stoffen geverfd, gewassen of gelijmd. Als consument is het dus best moeilijk om erachter te komen of een kledingstuk helemaal vegan is of niet. Gelukkig zijn er merken en winkels, zoals Wolf and Storm, waarbij je zeker weet dat de collectie 100% dier(enleed)vrij is.

Leer is niet zo duurzaam als veel mensen denken

Toch kent de vegan markt ook nog steeds uitdagingen. Marlieke: “De grootste zit in het vervangen van leer, denk ik. Leer heeft altijd zo’n grote rol gespeeld in onze garderobe, de leerindustrie is enorm. Ook heeft het een hele duurzame reputatie, het blijft natuurlijk lang mooi in gebruik. Maar het is minder duurzaam dan veel mensen denken. De productie ervan heeft een hele hoge prijs voor zowel dieren, de makers als de natuur. De uitstoot van het vee, de intensieve chemische behandelingen van het leer en de gezondheid van mensen die in de leerindustrie worden vaak vergeten. De reguliere leerindustrie is een hel voor dieren en mensen die er werken.”

Hoe check je of een product vegan is?

Hoe kun je als consument checken of een kledingstuk vegan is? “Bij veel materialen is het goed te zien in het kaartje. Dit is het geval bij leer, zijde, wol, dons. Bij imitatiebont is het wat lastiger, omdat bont vaak verkocht wordt als imitatiebont. Dit is om importrechten te omzeilen. Als iedereen die zo veel mogelijk weert dan zal de focus gelegd worden op alternatieven.” Natuurlijk kun je ook altijd een mailtje sturen naar een merk of webshop. Een beetje idealistische webshop heeft hier altijd antwoord op. Marlieke in ieder geval wel 🙂

 

 

Vegan fashion en duurzaamheid, gaat dat wel samen?

Maar is vegan kleding ook duurzame kleding? Veel vegan tassen zijn nu tenslotte nog gemaakt van PE of PVC, vaak gelukkig wel in combinatie met gerecycled plastic. Marlieke: “dat is natuurlijk zeker nog niet zaligmakend, maar het is wel een heel goed begin. Vegan bedrijven zijn momenteel hard bezig om milieuvriendelijkere materialen te gebruiken, zoals kurk of canvas. Ooit heb ik iets van ananasleer gehad, maar ik merkte helaas dat de look en de kwaliteit heel erg te wensen over lieten. Op de langere termijn vind ik dat dus niet duurzaam en ik denk dat om een echt goed alternatief te kunnen bieden, je wel een materiaal moet hebben dat lang mooi blijft.

Merken zoals Matt & Nat zijn continu aan het kijken naar nieuwe stoffen. Ontzettend gaaf vind ik dat! Dit najaar komt bijvoorbeeld de Purity collectie uit; die is gemaakt van gerecyclede ruitenwissers. Zoiets kost natuurlijk jaren om te ontwikkelen, maar als ik zie hoe snel die ontwikkelingen gaan, kijk ik met veel hoop naar de toekomst.”

Marlieke is met jarenlange ervaring expert in vegan fashion. Ze merkt dat de aandacht voor vegan fashion snelt groeit. “Ik vind het heel leuk om te zien dat veel mensen die normaal gesproken nooit voor eerlijke of duurzame kleding, nu kiezen voor een vegan tas van bijvoorbeeld Denise Roobol of Matt & Nat. Niet alleen vanwege hun idealen, ook omdat het er gewoon prachtig uitziet. Het alternatieve imago van bewust leven verdwijnt snel, ook bij grote spelers. Zo kiezen steeds meer grote designers ervoor om minder collecties uit te brengen en meer classics in hun collectie opnemen. Veel duurzamer.”

 

Win: een 100% vegan outfit van Wolf and Storm

Nu komt het leukste: je kunt een vegan outfit van Wolf and Storm winnen, ter waarde van €150! Kun je nog nét op de valreep die perfecte vakantie-outfit scoren. En omdat Wolf and Storm momenteel sale heeft, kun je nog meer halen voor dat bedrag. Laat onder dit artikel een reactie achter met jouw favoriete vegan materiaal of merk en zorg dat je je e-mailadres invult. Je kunt meedoen tot en met zondag 23 augustus 2020.

Kortingscode: 15% korting op de hele collectie van Wolf and Storm

Met de kortingscode ‘SARAWOLF’ ontvang je ook nog eens 15% korting op de complete collectie. Kennismakingscadeautje. Hey, you’re welcome 🙂

 


 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Wolf and Storm, een prachtige webshop die 100% matcht met mijn idealen en waar ik met trots partner van ben. Alle outfits op de foto’s zijn geleend.

146 Comments

 • Leuk! Mijn favoriet is tot nu toe vegan sneakers van Veja. 🙂 Fijne maandag.

  Beantwoorden
 • Zo fijn dat wolf and storm zich volledig richt op vegan merken! Ik vind het ideaal dat ik zorgeloos rond kan kijken op de webshop, zonder alles te hoeven checken of na te zoeken, omdat ik weet dat het door Marlieke goed gecureerd wordt. Uiteraard zou ik het helemaal fantastisch vinden om de vegan outfit te winnen! Mijn favoriete merk is denk ik wel Matt and Nat, omdat ik een handtas en portemonnee van hen heb die beiden al jaren mooi zijn. Ik krijg er vaak complimenten over en kan dan vol trots en enthousiasme verkondigen dat er helemaal geen leer bij is komen kijken en dat het 100% vegan is. Leuk om te horen over die gerecyclede ruitenwissers, hopelijk komen er alleen maar meer van dit soort uitvindingen in de toekomst. Fijne dag vandaag! 🙂

  Beantwoorden
 • Hoi Sara,

  Mijn favoriete vegan materiaal is viscose van LENZING™ ECOVERO™ omdat dit, vooral nu in de zomer, heerlijk zacht en luchtig zit. Mijn favoriete (vegan) merk, dat dit materiaal veelvuldig gebruikt, is ARMEDANGELS.

  Groetjes,
  Emma

  Beantwoorden
 • O leuk om te weten wat fvan anderen avoriete merken zijn. Die van mij is op het moment Armedangels.
  Merken die ik mooi vind maar, waar ik nog niets van geprobeerd heb, zijn ThinkingMu & Friday’s project.

  Qua materialen ben ik vooral van de bio katoen en tencel en allerlei innovatieve materialen voor vegan schoenen.

  Beantwoorden
 • Wat een geweldig artikel weer! Hier een trotse vegan en fan van Wolf & Storm. Mijn lievelings materiaal is tencel, omdat het zo zacht is en heerlijk op de huid aanvoelt. Ik houd ook erg van linnen. Qua merken vind ik de sandalen van Mireia Playa prachtig en de boots van Good guys don’t wear leather. Ik houd ook van de tassen van Matt & Nat en jassen van Embassy of Bricks & Logs. Super leuke winactie!

  Beantwoorden
 • Wat een verleidelijke winactie! Ik doe graag mee! Mijn favoriete merk is Alchemist, en ik heb nog echt zomerse kleding nodig, dus ik ga wel raad weten met die 150 euro!

  Beantwoorden
 • Wauw! Wat een interessant artikel! Eerlijk gezegd ben ik nog niet echt bewust van mijn aankopen wat betreft vegan.
  Twee jaar geleden kocht ik een winterjas van het duurzame en vegan merk Hoodlamb. Wat is het fijn om zo een product te dragen wat duurzaam is geproduceerd en waarvan de stoffen ook nog eens duurzaam zijn 🙂 Deze jas is mijn eerste bewuste vegan aankoop geweest.

  Het lijkt mij heel tof om het stoptegoed te winnen om een mooi outfit bij jullie te mogen scoren! Armed Angels vind ik een prachtig merk, maar ik zag dat Wolf and Storm ook het merk J-LAB3L verkopen en ohh dat heeft ook echt mijn hart! Van prachtige stoffen wordt er een zwierige jurk gemaakt… nou dat wint bij mij!

  Beantwoorden
 • Ik ben wel fan van Dedicated.
  Leuke prints en fijne stoffen.

  En de zwem kleding is ook echt heel erg mooi!

  Beantwoorden
 • Mooi artikel! Blij dat de wereld een stuk aan het veranderen is! Mijn favoriete merk is Alchemist, mooie materialen, duurzaam & stijlvol! Veeél liever minder, duurzame & vegan kledingstukken dan ‘fast fashion’ items.

  Beantwoorden
 • Ik stond er tot voor kort (helaas) nog niet bij stil dat er in de kledingindustrie zo vaak dierlijke producten gebruikt worden. Dat de wereld in rep en roer staat als er een celeb in de pers komt met bont, is zo logisch. Maar waarom gebeurt dan niet hetzelfde als het over andere dierlijke materialen gaat…
  Ik ben momenteel mijn kleerkast onder de loep aan het nemen en met mezelf afgesproken dat ik niet meer ga funshoppen, maar kijk wat ik echt nodig heb. Door minder te shoppen mag er dan ook wel een ander bedrag aan een duurzaam, mooi stuk kleven.
  Een mooie tas van Denise Roobol staat bovenaan mijn lijstje, maar ook de jurken van Armedangels vind ik prachtig!

  Beantwoorden
 • Wauw wat leuk, ik vind Matt & Nat echt een fantastisch merk, ze hebben zulke mooie tassen. Stof van gerecyclede petflessen vind ik een fijn materiaal, zeker als yogalegging. 🙂

  Beantwoorden
 • Leuk geschreven artiksl en ik kan me hier helemaal in vinden! Thinking mu is ook een heel leuk merk vind ik met vlotte kleding.

  Beantwoorden
 • Ik vind het merk Armedangels heen heel tof merk.
  Maar Wolf and Storm heeft heel veel toffe merken en prachtige spullen.

  Beantwoorden
 • Armed Angels en Soft Rebels, ik ga gegarandeerd voor de bijl ?

  Beantwoorden
 • Hoi! Ik heb de fijne groene Priya maxi dress van J-LAB3L via Wolf en Storm gekocht en ben helemaal enthousiast. Wat een fijne zachte stof! En het model is origineel. Het zou een feest zijn om het tegoed te winnen en om mijn kledingkast nog duurzamer te maken. ?

  Beantwoorden
 • Je hebt me enorm geïnspireerd om betere keuzes te maken wanneer het gaat om het kopen van vegan fashion. Ik heb nu inmiddels 2x iets besteld bij Wolf and Storm en ik ben ontzettend blij met mijn prachtige vegan shirts. De service van Marlieke is fantastisch!
  Ik ben van plan om in de toekomst nog bewuster mijn kleding te gaan kopen! Dankjewel voor deze eye-opener en je inspiratie!

  Beantwoorden
 • Mijn favourite vegan merk is Rita Row!

  Beantwoorden
 • mijn favoriete schoenenmerk is veja en qua kleding is dit armed angels! Wat een leuke winactie!! Ik ga duimen!!!

  Beantwoorden
 • Leuk artikel! Ik vind de stof Lenzing Ecovero echt heel fijn. Heerlijk voor de zomer. Groetjes, Suzanne

  Beantwoorden
 • Wat een mooie actie ! Mijn favoriete vegan merk : Mud Jeans. Prachtige duurzaam geproduceerde jeans. Ik zal ongetwijfeld enorm blij zijn meteen een 100% vegan outfit van Wolf and Storm <3

  Beantwoorden
 • Wat een leuke actie! Mijn favoriete vegan merk is Veja. Ik ben altijd een ramp met het kopen van schoenen, laat staan duurzaam. Ik heb een tijdje TOMS sneakers gehad, maar die liepen niet fijn en hadden niet genoeg ondersteuning. Toen kwam ik in een duurzame kledingwinkel in Haarlem waar ze Veja verkochten. Was gelijk goed en ze lopen geweldig! 🙂

  Beantwoorden
 • Ananasleer! Of ander “leer” van fruit- of plantafval/bijproducten. Geweldig dat dit kan! Ik heb sandalen die gedeeltelijk van ananasleer zijn gemaakt en ik ben er super blij mee.

  Beantwoorden
 • Favoriete merk is ArmedAngels ??

  Beantwoorden
 • Mijn favoriete materiaal is (nog steeds) biologisch katoen. Katoen zit altijd fijn en blijft -als het een kwalitatief goed product is – lang mooi. Ik vind synthetische materialen snel zweterig. Ik brei en haak ook zelf kleding en gebruik dan ook het liefst garen van katoen. Dan worden de kleding stukken lekker luchtig, maar toch warm.

  Beantwoorden
 • Super leuke en duurzame webshop, heb al wat mooie items aangeschaft.
  Mijn favoriete materiaal is ‘vegan leer’ zoals de Matt & Nat tassen! Het zou mooi zijn als in de toekomst meer producten van leder hierdoor vervangen kunnen worden.
  Leuk artikel heb je geschreven!

  Liefs Lisa

  Beantwoorden
 • Love Matt & Nat! Prachtig merk met mooie collecties. Heel fijn dat die verkocht worden bij Wolf and Storm!

  Beantwoorden
 • Wat een prachtige actie! Ik koop de laatste tijd zo min mogelijk kleding, maar van kleding van onder andere hennep wordt ik wel blij met dit weer:).

  Beantwoorden
 • Sinds eind vorig jaar bestel ik bij Wolf and Storm! Ik ben me steeds bewuster van de keuzes die ik maak bij het aanschaffen van nieuwe items! Ik moet zeggen heb een paar favorietjes! ? o.a mijn tas van Matt&Nat en mijn basics van Armedangels ?

  Beantwoorden
 • Zo leuk! Ik ben mij een jaar geleden gaan verdiepen in de fastfashion kledingindustrie (en wat aan daar allemaal mee mis) nadat een collega aangaf dat ze de H&M niet meer in wilde. Ik reageerde toen met de vraag ‘waarom niet?’ en had geen idee. Gelukkig zet ik nu al lange tijd geen stap meer in dat soort winkels. Wolf & Storm is één van mijn favorieten! Prachtige stukken en zo’n goede service van Marlieke. Je merkt echt dat het haar passie is. Zo heeft ze me vorig jaar na een portemonnee die binnen de kortste keren beschadigd was geholpen aan een nieuwe! Vooral van het merk Armedangels ben ik gek
  en daar heb ik al meerdere artikelen van in mijn kast hangen. Zou zooo leuk zijn om dit te winnen!!!

  Beantwoorden
 • Ik doe graag mee met de winactie. Mijn favoriete merk is sowieso Armed Angels. Fair fashion love!

  Beantwoorden
 • Wat een super leuke winactie! Mijn favoriete merk is Matt & Nat. Ze hebben zulke toffe tassen! Ik ben nog op zoek naar een mooie rugtas die ik ook kan gebruiken om de spulletjes van mijn zoontje van 10 maanden in te kunnen doen. Dan kunnen we lekker op pad met de fiets!

  Beantwoorden
 • Mijn lievelings vegan merk is Matt & Natt. Ik kocht een portemonnee en riem via Wolf & Storm en scoorde een prachtige eye catcher van een rugzakje tweedehands van hetzelfde merk. Het is tijdloos, stevig, nooit saai en heeft als merk prachtige idealen!

  Mijn lievelings vegan materiaal is linnen. Het is zo luchtig en ik houd wel van de gekreukelde zomer look! Als het heet is draag ik niet graag een volledig blote huid. Een linnen blousje is dan ideaal!

  Beantwoorden
 • Mijn favoriete merk is Matt&Nat, ik heb van dit merk een tas en portemonnee. Ook bij Marlieke gekocht.
  Het ziet er mooi uit en blijft ook mooi, en zonder dierenleed …dat maakt de producten extra mooi.
  Zo kun je uitdragen dat je prima zonder dierlijke producten kunt leven. Zo kreeg ik ook vaak opmerkingen over mijn mooie suede laarzen, hoe tof is het dan dat je trots kunt zeggen dat ze vegan zijn?! Die blikken vol ongeloof zijn goud waard, en je maakt mensen bewust.

  Beantwoorden
 • Al een paar keer goed geholpen geweest door Marlieke en hare mooie webshop. Ook België is dus fan ?
  Mijn favoriet is Armed Angels ♡

  Beantwoorden
 • Mijn 2 favoriete merken zijn Armedangels en J-lab3L en mijn favoriete stof is Ecovero

  Beantwoorden
 • Ooh wat leuk! Mijn favoriete stof is ecovero, lekker luchtig met deze warme zomerdagen! En ik ben echt fan van armed angels ❤️.

  Beantwoorden
 • Wat betreft accessoires is Matt and Nat toch wel mijn favoriet. Ze hebben super mooie tassen in elk formaat, maar ook schoenen. Zelf heb ik een paar biker laarsjes van Matt and Nat, echt een blikvanger !

  Beantwoorden
 • Friday’s project! Of misschien toch ArmedAngels… beide merken hebben een fijn stylish aanbod dat ook nog een beetje gezellig is voor mijn portefeuille. Matt&Nat voor hun prachtige tassen, daar kan echt geen ander merk aan tippen, voor mij dan. Zo vernieuwend, zo gedurfd… ik hou ervan. Als ik iemand met Matt & Nat spul zie, voel ik meteen een verbondenheid. Heel erg, haha!
  Call it Spring voor schoeisel! Leuk merk met toffe sneakers, daar mag best iets meer aanbod in komen, mijne inziens. Qua materiaal vind ik vooral ananasleer leuk, omdat het een laagdrempelige manier is om een vegan gesprek op gang te brengen. En bamboe, bekt lekker en de look and feel is ook helemaal niets mis mee. XOXO!

  Beantwoorden
 • Mijn favoriete materiaal is tencel! Een tijdje geleden bij wolf and storm een super leuk jurkje gekocht van dit materiaal. Het zit super lekker, kreukt nauwelijks en is een natuurlijk materiaal, dus zonder dierenleed maar óók zonder microplastic.. Ik zou heel graag het shop tegoed winnen om na lange tijd weer een nieuw , tijdloos item aan te schaffen 🙂

  Beantwoorden
 • Toffe actie! Voor kleding is Armed Angels lievelings en rugtassen van Matt & Nat 🙂

  Beantwoorden
 • Mijn favoriete conscious kledingmerk is Matt & Nat omdat dit het eerste merk is waar ik kennis mee mocht maken!

  Beantwoorden
 • Ik ben momenteel erg fan van ondergoed van Organic Basics en een tijdje terug heb ik een heel fijn jurkje van People Tree bij Wolf and Storm besteld!

  Beantwoorden
 • Ik vind Wolf & Storm ook fantastisch! Mijn lievelingsmerk is Matt & Nat, ik heb hun vegan bikerjack en een prachtige tas. Super leuke blog & instagramaccount heb je!

  Beantwoorden
 • Hoi! Wat maak je leuke stories en schrijf je interessante blogs! Sinds vorig jaar januari ben ik me gaan verdiepen in duurzame en vegan kleding. Een hele andere wereld is voor me open gegaan. Nooit bewust nagedacht over waar mijn kleding vandaan kwam en hoe deze gemaakt was. Al veel geleerd erover 🙂 Ik koop nu een stuk minder en alleen wanneer ik iets echt nodig heb. Armedangels is mij favo merk momenteel, broeken, jurken en shirts zitten goed en de kwaliteit is zo fijn! Liefs Linda

  Beantwoorden
 • Ik hou van Nude Ethics! Erg vrouwelijk, simpel, toch elegant..! Super artikel 🙂 vaak is toegankelijkheid een probleem en natuurlijk de prijs.. Maar uiteindelijk dubbel en dwars ’t geld kwijt! Xx

  Beantwoorden
 • Hoi Sara,
  Een fijn artikel om te lezen met een aantal interessante feiten. Graag doe ik mee met de winactie. Er zijn diverse merken waar ik weg van ben. Ik denk dat ArmedAngels het vaakst voorkomt in mijn kledingkast. Maar nieuwe en wat meer onbekende merken vind ik ook altijd leuk om te bekijken. Ook ben ik heel benieuwd naar de uitbreiding van Marlieke haar eigen kledingmerk! Het ziet er veelbelovend uit. Wat ik zo fijn vind aan Wolf and Storm is dat ze ook mooie alternatieven voor leer aanbieden. Ik hoop dat er dit najaar weer een mooi vegan jasje bij zit.
  Groetjes, Marlous

  Beantwoorden
 • Matt & Nat, Nat-2, Vesica Piscis en Komrads vind ik hele mooie vegan schoenen hebben! Moet wel zeggen dat ik niet heel erg van de sneakers ben, maar vind het dan weer wel heel erg mooi dat Vesica Piscis bijvoorbeeld circulair is en dat duurzaamheid bij steeds meer merken een rol begint te spelen(:

  Beantwoorden
 • Hoi Sara, leuk artikel! Ik gebruik zelf in principe alleen niet-vegan kleding wanneer ik iets tweedehands koop, omdat ik denk dat dit onderaan de streep duurzamer is dan een nieuw geproduceerd stuk. Maar als ik iets nieuws koop probeer ik altijd te scoren op de drie pijlers diervriendelijk, milieuvriendelijk en mensenrechten. Dus ik zou niet zo snel een duurzame lijn bij een grote keten kopen, of een vegan materiaal dat alsnog vrij vervuilend is. Mijn favoriete merk is daarom Armed Angels, omdat die op alledrie hoog scoort! Heb net een wit basic bloesje van tencel bij hen gescoord, en ik heb ‘m sinds de aankoop al mega veel gedragen. een goed teken lijkt me zo 🙂 een giftcard van Wolf & Storm zou dus echt super zijn om nog een andere mooie basic van dit merk aan te schaffen!

  Beantwoorden
 • Hoi Sara, ik doe graag mee :-)… Mijn favoriet zijn de vegan sneakers van Womsch!

  Beantwoorden
 • Ik ben echt fan van lyocell. Langzaamaan ben ik zoveel mogelijk basics in mijn garderobe aan het vervangen door items van lyocell. Het is licht, ademend en lekker zacht zonder het leed van bv zijde of wol.

  Beantwoorden
 • Oh, I loooove The Nude Label for their underwear, and they make everything in Europe too 🙂

  Beantwoorden
 • Mijn favoriete vegan merken zijn Denise Roobol en Thinking Mu!

  Beantwoorden
 • Hoi Sara!
  Ik doe graag mee aan deze toffe winactie. Zelf draag ik heel graag tencel (omdat het zo soepel valt) en linnen. Dat laatste materiaal is vooral met deze temperaturen een verademing! Hennep heb ik nog niet geprobeerd, maar ben ik zeker wel benieuwd naar.

  Beantwoorden
 • ThinkingMu is voor mij een absolute favoriet. Leuke variatie, echte eyecatch pieces maar ook degelijke basics ?

  Beantwoorden
 • Hi Sara! Mooi artikel en gave actie. Zoveel mooie fair en Vegan merken, lastig om te kiezen. Maar mijn favorieten zijn Womsh sneakers (Vegan lijn), Armedangels, Alchemist, Jan ‘n june en organic basics. Groot fan de webshop Wolf and Storm, vaker al wat besteld.

  Beantwoorden
 • Aaah zo leuk! Een van mijn favoriete merken is Kings of Indigo, daar heb ik een prachtig jurkje van tencel van.

  Beantwoorden
 • Van linnen en niet plastic stoffen wordt ik vaak erg blij. Zeker met deze warme dagen. Ik zie een fijne collectie van armedangels. Een mooi (Europees) merk!
  Sinds kort heb ik een capsule wardrobe een aantal items is het nog niet helemaal qua kleur en stijl een kleine duurzame vegan aanvulling zou leuk zijn!

  Beantwoorden
 • Helemaal fan van Myomy tassen ( en portemonnee) gaan al jaren mee en worden steeds mooier! Verder vind ik toms schoenen echt top ( Tipp: als je breede voeten heb gewoon mannen model bestellen!). Ten slot, linnen: top met de hitte!

  Beantwoorden
 • Mooie winactie! Favoriete materiaal blijft voor mij toch echt biokatoen en mijn favoriete merk is nu armedangels. Hoewel mijn streven is om zo veel mogelijk tweedehands te kopen, lukt dat voor sommige items onvoldoende of vind ik het materiaal te synthetisch.

  Beantwoorden
 • Ohhh wat een mooie winactie! Moeilijk om een favoriet vegan merk te kiezen, maar ik ga toch voor Matt & Nat! Naast de prachtige tassen ben ik ook onwijs blij dat ze vegan schoenen verkopen!

  Beantwoorden
 • Wat een fijne website, een heel aantal van mijn favoriete (bewuste) merken staan erop. Een van de tassen van Denise Roobol (laptopjes Army Green) staat al een poos op mijn verlanglijstje…

  Beantwoorden
 • Ik vind Matt en Nat echt een geweldig duurzaam merk, onlangs nog een hele mooie portefeuille van aangeschaft 🙂

  Beantwoorden
 • Wat leuk! Ik houd van Tencel als materiaal, heel zacht. Wel vaak minder stretch dus de maat moet ruim genoeg zijn.
  En ArmedAngels is een van mijn favorieten, vooral hun zwarte items.

  Beantwoorden
 • Wat een fijne actie! ? Mijn favoriete vegan materiaal is good old biologisch katoen. Ik kan niet zo goed tegen wol en hoe fijn is het dan om te kunnen kiezen uit een mooie selectie warme truien zonder wol! En ook nog eens eerlijk gemaakt. ☺️?

  Beantwoorden
 • Fijne webshop! Ik vind het merk ARMEDANGELS interessant, ben nog op zoek naar een zwarte maxi dress om m’n H&M exemplaar met gaten te vervangen ?

  Beantwoorden
 • Al vier jaar zijn er alleen maar duurzame materialen in mijn kleding en schoenenkast te vinden. Ondanks alle geweldige merken probeer ik heel kritisch te zijn wanneer ik een aankoop doe, met name om slow fashion ook nog steeds fair fashion te laten zijn. Merken als Armed angels, Wunderwerk, Hoodlamb en Alchemist zorgen er voor dat ik iedere dag geniet van mijn kleding. Op dit moment is Lanius mijn favoriete merk om hun elegante, vrouwelijke kleding. Ik woon in het zuiden van Limburg en hier is jammer genoeg weinig aanbod in fair fashion. Er is één winkel waar ik altijd mijn kleding koop. Met deze winkel organiseer ik geregeld kledingruilen om gebruikte kleding een tweede kans te geven. We staan er te weinig bij stil hoeveel tientallen handen er aan een kledingstuk vooraf gaan voordat het label eraan wordt genaaid. Omdat de kleding van zo mooie kwaliteit is kan het vaak nog zeker een ronde mee. Graag zou ik nog nieuwe merken willen ontdekken om dit ook te verspreiden in het zuiden van het land en mijn missie voort te zetten.

  Beantwoorden
 • Waarom kende ik deze winkel nog niet?! Bedankt voor het delen :)! Mijn favoriete merk is Saye (was eerst Wado), zij hebben nu hun eerste vegan sneakers uitgebracht. En qua materiaal: ik zou graag nog een keer iets van vegan leer gemaakt van planten (ananas, of mais) willen voelen/proberen.

  Beantwoorden
 • Hoi Sara
  Bijna jarig 30 jaar dus zou een top kado zijn ?
  Mijn favorieten zijn armed angels ik vind het fantastisch dat hun alleen het beste gebruiken en doen voor duurzame mode plus het voelt altijd mega zacht en fijn aan, ook thinking mu vind ik erg leuk vrolijk, edgy. Ik ben zelf mijn gaderobe langzaam gaan aanvullen met duurzame items zo heb ik nu aantal items van armedangels en kings of indigo ik voel me zoveel.beter hierin dan fast fashion. Word er oprecht imens blij van

  Beantwoorden
 • Tencel vind ik echt een fantastische stof. Duurzaam én Vegan en daarnaast zit het ook nog eens fantastisch.

  Beantwoorden
 • Leuk artikel Sara! Mooi om te horen hoe Wolf and Storm hun idealen nastreven en een prachtige website hebben ze. Mijn favoriete materiaal is denk ik tencel en/of linnen. Ik ben nog niet zo lang bezig duurzame/fair trade/vegan kleding. Ik doe graag mee met de actie; ben namelijk al een tijdje op zoek naar een mooie duurzame rok 🙂

  Beantwoorden
 • Wauw! Nog elke dag leer ik zoveel bij. Ik was me hiervan een jaar geleden zoveel minder bewust van! Het is gek dat zoiets alledaags als kleding zoveel impact heeft op de wereld! Zelf ben ik fan van Matt & Nat hun rugzakken & Armedangels zijn tijdloze basics! Hoeraaaa voor websites en artikels zoals deze! Ik voel me weer wat slimmer 🙂

  Beantwoorden
 • Wat een mooie actie! Ik begin me steeds meer te verdiepen in fair en vegan kleding. Ik moet nog ontdekken wat mijn favoriete merk is. Dat zou mooi kunnen met deze cadeaubon?

  Beantwoorden
 • Ik heb zelf veel kleding van ArmedAngels. Ook vind ik de kleding van twothirds erg mooi en ook een super kwaliteit maar weet niet of ze helemaal vegan zijn eigenlijk. Dit merk kende ik niet ik als ik eerlijk ben maar ben nu wel erg nieuwsgierig geworden! De jumpsuit op de foto’s van je Instagram post ziet er geweldig uit. Leuk om nieuwe merken te leren kennen. Liefs

  Beantwoorden
  • Mijn favoriete merken zijn Matt&Nat, J-lab3l en Veja! Maar er zijn nog zoveel mooie duurzame merken die ik echt nog moet ontdekken! Ik ben ook heel benieuwd naar de panty’s van Swedish Stockings, dus ik zou graag het tegoed willen winnen!

   Beantwoorden
 • Hoi Sara, tot nu toe ben ik sinds een paar jaar vooral bezig met duurzaam kleding kopen. Zo heb ik al heel lang geen nieuwe kleding gekocht, maar koop alleen 2ehands (of shoppen in kledingkasten van mijn zussen?). Ik was me eerlijk gezegd nog niet bewust van vegan-kleding. Bedankt daarom voor dit heldere artikel. Ik zou het geweldig vinden om het shoptegoed te winnen, zodat ik ook weer eens iets nieuws voor mezelf aan kan schaffen zonder me druk te hoeven maken of het wel eerlijk en duurzaam gemaakt is..

  Beantwoorden
 • Via Tizz & Tonic (niet 100% vegan, wel andere voordelen) ben ik achter het bestaan van Tencel gekomen, en dat ondergoed was één van mijn beste aankopen dit jaar. Daarnaast ben ik nu aan het sparen voor een tas van cactusleer/nopalleer, wat hopelijk mijn vervanging voor leer kan gaan worden.

  Beantwoorden
 • Ik vind Armed Angels heel mooi, maar ik ontdek steeds meer geweldige merken!

  Beantwoorden
 • Mijn favoriete vegan merk is Llocals, de duurzame streetwear brand dat mijn vriend afgelopen jaar heeft opgericht. 100% biologisch katoen en alle prints worden gedrukt op waterbasis. We zijn nu nog bezig met proberen de productie dichterbij huis te halen, maar gelukkig wordt wel alles al op een eerlijke wijze geproduceerd.

  Beantwoorden
 • Mijn favoriete materiaal is soja-zijde oa omdat dat een bijproduct is! ?

  Beantwoorden
 • Hoodlamb voor mijn winterjas, Armedangels (vind echt alles geweldig van dit merk) en de linnen jurken van het familie bedrijfje OffOn (via Etsy). Het leuke is dat als je ermee bezig bent er zoveel leuke merken blijken te bestaan!

  Beantwoorden
 • Mijn favoriete stof is tencel. Onlangs een prachtig blousje besteld van Armed Angels via Wolf and Storm en ben er zo blij mee! ? Die ga ik nog heel vaak dragen.

  Beantwoorden
 • Hi Sara! Wat een leuk en interessant artikel weer 🙂 ik vind zelf Matt & Nat ook heel gaaf, ik heb een vegan cross-body bag van hen die ik bijna elke dag draag. Verder vind ik linnen een heerlijk luchtig (en vegan) materiaal, met name voor de zomer. Linnen broek aan en gaan! Ik zou er enorm blij van worden als ik een mooie vegan outfit bij Wolf & Storm mag uitzoeken. Liefs, Mijnke

  Beantwoorden
 • Heyhey,

  Allereerst superleuk om jou insta te volgen en meer te leren over kleding en waar het van gemaakt is! Het interesseert me enorm 🙂 Graag zou ik van de 150 euro mijn allereerste vegan kleding willen kopen 🙂
  En dan met alle trots dragen ?

  Beantwoorden
 • Super webshop en een heel fijn artikel, keep the good work and fashion!! Ik ben nog niet lang geleden begonnen maar via sara haar instagram hier terecht gekomen. En veel inspiratie en merken leren kennen…laat me nog meer trigeren. Ik ben al enorme fan geworden van alchemist, armedangel en matt &natt. ??

  Beantwoorden
 • Mijn all time favorite blijft toch wel linnen. In de zomer heerlijk luchtig en in de winter heel mooi te combineren met een gebreide trui! Één favoriet merk heb ik niet echt, ik maak veel zelf. Ondergoed vind ik lastig zelf te maken, dus als ik moet kiezen dan ga ik voor Savara Intimites!

  Beantwoorden
 • Wat een toffe winactie! Ik.volg Wolf and Storm al langere tijd op Instagram. Zou het liefst een volledige vegan capsule wardrobe willen hebben dus daar ben ik nu de eerste stappen naartoe aan het zetten. Ik vind dat Armed Angels mooie producten maakt (maar ze zijn 90% vegan). M’n absolute favoriete merk is Denise Roobol op dit moment.

  Beantwoorden
 • Mooi artikel.
  Ik heb een hele fijne linnen jurk van Blue Anemone.
  Maar een spijkerbroek js ook echt mijn ding. Ik heb onder andere een jeans van Kuyichi welke niet geverfd is. Het heeft dus de natuurlijke kleur van katoen en de kleur is zooooo mooi. Verder is de broek heel zacht, dus zeker een favoriet.

  Beantwoorden
 • Hoodlamb voor mijn winterjas, Armendangels heeft alleen maar mooie items en linnen jurken van het familiebedrijfje OffOn (via Etsy). Het leuke is dat hoe meer je hiermee bezig bent, hoe meer geweldige merken er blijken te bestaan!

  Beantwoorden
 • Leuke winactie! Ik probeer er sinds een tijdje ook steeds meer op te letten. Zo koop ik veel minder en probeer ik echt te investeren in duurzaam geproduceerde kleding van (bij voorkeur) mooi katoen en linnen. Ik koop ook graag tweedehands. Een echt favoriete merk heb ik nog niet hierin. De webshop van Wolf and Storm zou ik graag willen proberen!

  Beantwoorden
 • Wat een fijne winactie! Duimen!!! Mijn lievelingsmateriaal is, zeker in de zomer, linnen. Dat voelt zo lekker luchtig! Mijn favoriete vegan merk is Veja. Ik vind de sneakers heel mooi en ze zitten fijn! Mijn ‘zomeruniform’ is dan ook een vintage rok, met linnen top en sneakers eronder.

  Beantwoorden
 • Hi Sara,
  Mooi artikel! Vind het altijd leuk over nieuwe vegan materialien te lezen die dan niet van PVC zijn gemaakt..gezien ik zelf in de duurzamheid werk, vind ik het daarnaast ook belangrijk dat de arbeidsomstandigheden goed zijn. Een merk die ik heel tof vind en die dat goed kan combineren is naar mijn mening Kings of Indigo.
  Liefs, Benthe

  Beantwoorden
 • Mooi artikel, en heel erg leerzaam! Mijn favoriete vegan merk is mud jeans. Het verhaal achter het merk spreekt mij ook zeer aan. Aan de actie van wolf and storm doe ik ook graag mee;)

  Beantwoorden
 • Zelf ben ik (nog) niet echt bewust bezig met vegan kleding maar ik merk wel dat ik het onbewust wel vaker koop. Misschien omdat dit soort merken sowieso bewust zijn van wat ze maken en hoe ze het maken dat het vaak ook betere kwaliteit en dus duurzamer is? Een paar maanden geleden heb ik een paar sandalen van Freedom Moses gekocht en echt; ik leef op die dingen. Ze zitten heerlijk, kunnen tegen water en worden niet warm en zweterig. Echt een live saver geweest in de hitte van afgelopen weken!

  Beantwoorden
 • Yeeey samenwerking tussen mijn favo styleblogger en webshop! Ik ben in de zomer fan van goed linnen, maar eigenlijk doet bio katoen het altijd goed. Tencel ben ik ook gek op, maar wat kieskeuriger in, omdat ik niet van strijken houd ? (linnen draag ik dus ook altijd gekreukt haha). En mijn favo merk was by farrrr armed angels, maar er komen nu ook wel steeds meer hele leuke concurrenten bij!!! Van tassen blijft het altijd matt&nat ?.. je hoort al.. ik zou wel raad weten met dit wintegoed!!!

  Beantwoorden
 • Ik ben echt fan geworden van armedangels. Heerlijk stofjes en de fitting is ook echt fijn!

  Beantwoorden
 • Oh wat super dit artikel! Ik wil graag meedoen met de actie. Mijn favoriete materiaal is tencel, zo heerlijk luchtig! Hoewel ik ook heerlijke jassen heb van oa hennep. Ik vind als merk MUD jeans geweldig. Zit zo goed en gaat lekker lang mee !

  Beantwoorden
 • Super actie! En fijn artikel.
  Ik ben gek op mijn jassen van Hoodlamb en qua stof houd ik van tencel, hennep en linnen. Oh en ik houd ook enorm van MUD jeans en Veja schoenen! Heerlijke merken. Ik doe dus graag mee met deze winactie !
  Liefs

  Beantwoorden
 • Ik ken maar een paar merken die volledig vegan zijn en Wolf and Storm springt er dan toch wel echt uit! Wolf and Storm is dus mijn favoriete (vegan) merk!

  Groetjes uit België!

  Beantwoorden
 • Om eerlijk te zijn had ik er nog helemaal niet bij stilgestaan dat kleding doorgaans kennelijk niet-vegan is. Sinds kort koop ik geen schoenen en tassen meer die gemaakt zijn van leer, terwijl ik vroeger juist wél voor leer koos. Ook leren kleding wil ik niet meer. Nu weet ik welke volgende stappen ik moet nemen….

  Beantwoorden
 • Mijn lievelingsmerk is @armedangels. Ik
  Houd heel erg van hun stijl en het is ook nog heel betaalbaar. Ik probeer tegenwoordig ook echt na te denken of ik het kledingstuk vaak ga dragen, echt nodig heb etc, voordat ik een aankoop doe. Uiteindelijk koop ik minder en dan mag dat best wat duurder zijn, als het dan ook duurzaam geproduceerd is en zoveel mogelijk vegan. Dank voor het artikel , dat zijde niet vegan is wist ik niet. Ik doe ook graag mee met de actie. Groet!

  Beantwoorden
 • Hoi Sara, super interessant onderwerp om je in te verdiepen! Ik koop vrijwel al mijn kleding tweedehands. Voor ondergoed en sokken was ik op zoek naar een alternatief: ongedragen items, maar wel duurzaam. Ik ben heel blij met mijn hemdjes, ondergoed en sokken gemaakt van bamboe! Het lijkt me heerlijk om ook eens verwend te worden met een kledingstuk van Wolf&Storm ?

  Beantwoorden
 • De tassen van Matt&Nat ?

  Beantwoorden
 • Ik ben al een tijdje fan van Tencel/Lyocell. Steeds meer merken gebruiken deze lekkere vegan stof en veel van die merken verkopen ze bij Tally-Ho. Ik bestel daar graag m’n kleding al zijn de fysieke winkels ook erg leuk om te bezoeken. Online kun je in de webwinkel makkelijk filteren op “duurzaam” en dan heb je een fijn overzicht van de juiste merken.

  Beantwoorden
 • Wat een mooie winactie! Duurzame, vegan kleding heeft wat mij betreft de toekomst. Mijn favoriete vegan materiaal is linnen! Heerlijk met warme temperaturen, ademt goed door en vind het ook altijd mooi staan, chique en toch ook casual.

  Beantwoorden
 • Wat een heerlijk ‘leer’zaam (hihi) artikel weer! Ik vind in theorie Armedangels en Veja Hele mooie merken maar heb daar zelf nog niks gekocht. Ik ben de afgelopen periode heel erg bezig geweest met even geen nieuwe spullen kopen en mij verdiepen in de wereld van fast fashion en alles wat daarbij komt kijken. Ik ben er nu ook achter wat ik mooi vind en welke duurzame basics ik nog mis. Heeeel graag zou ik die bij Wolf en Storm via de winactie willen aanschaffen en anders spaar ik nog even door! In ieder geval bedankt voor alle goeie info die ik via jouw site leer – top is het!!

  Beantwoorden
 • Ik zweer echt bij de jeans van Kings Of Indigo!
  Of trouwens ook gewoon hun hele collectie shirts en blouses, maar ik heb vooral veel van hun jeans. Houd ervan hoe open ze zijn over hun producten en productie. En tegenwoordig is volgens mij ook alles Peta-approved!

  En verder vind ik linnen t-shirts en blouses echt heel fijn. Voor broeken iets minder, omdat het zo kan uitlopen, maar voor bovenkleding erg mooi!

  Beantwoorden
 • Linnen en tencel zijn mijn favoriet!

  Beantwoorden
 • Leuk en leerzaam artikel! Mijn favoriete materiaal is tencel, daar ben ik de hete dagen van afgelopen week goed mee doorgekomen! Mijn favoriete vegan, duurzaam én fairtrade merk is JUX uit Amsterdam. Brede collectie met goede basics en niet trendgevoelig, waardoor je het jaren kan dragen.

  Beantwoorden
 • Hola 🙂 Mijn favoriete vegan materiaal is hennep! Ik vind het nog steeds zo cool dat het gebruikt kan worden om kleding mee te maken en dat het zo’n “organische” look geeft.

  Beantwoorden
 • Ik hou echt van ARMEDANGELS. Ze hebben zoveel leuke kleding!

  Beantwoorden
 • Ik ben fan van Armed Angels (mijn favo shirt!). En ik vind Tencel een heel fijn materiaal. Ik ben echt een basis liefhebber, mooie kleur en pasvorm = me happy! Leuke winactie, ik doe graag mee!

  Beantwoorden
 • Het merk dat ik echt tof vind is Armed Angels (mijn favoriete shirt!). Fijnste materiaal is tencel. Ik houd erg van basics, een mooie kleur en pasvorm = me happy! Leuke winactie, ik doe graag mee! Liefs, Maaike

  Beantwoorden
 • wat leuk! ik ben enorm fan van tencel, duurzaam en zo lekker zacht. en ik vind econyl heel fascinerend materiaal, hoe tof is het dat je van dezelfde rotzooi als visnetten die in de zee ronddrijft prachtige nieuwe zwemkleding kan maken!

  Beantwoorden
 • Fijne actie! Ik vind dat Noumenon prachtige dingen heeft. En de t-shirts van Goat Organic zijn heerlijk!

  Beantwoorden
 • Love it!! Ik vind de platform sandalen van the nude label met oa mais echt heel gaaf! ? zo fijn dat de mode wereld echt langzaam aan het veranderen is!

  Beantwoorden
 • Wat leuk! Ik ben enorm fan van tencel, duurzaam en lekker zacht En hoe tof is het materiaal econyl, dat ze gewoon van dezelfde rotzooi die de oceanen vervuild als visnetten nieuwe prachtige zwemkleding kunnen maken?

  Beantwoorden
 • Wat een leuk artikel! Ik ben zelf geen vegan, maar ik probeer wel zo min mogelijk dierlijke producten te gebruiken. Mijn favoriete merk is Denise Roobol, ik gebruik de handtas die ik van hun heb meerdere keren per week!

  Beantwoorden
 • Mijn favo vegan materiaal is linnen. Heerlijk luchtig voor in de zomer, maar ook goed te combineren met kledingstukken van andere materialen in de winter. Ik heb sinds een aantsl maanden een fantastische vintage naaimachine en nu oefen ik natuurlijk lekker met kleding maken. Ik kies dan ook heel vaak voor linnen, zo fijn om mee te werken!

  Beantwoorden
 • Wauw, ik zou graag willen winnen! ???

  Mijn favoriete vegan materiaal is linnen, omdat het al eeuwenlang gebruikt wordt (ik heb een zwak voor dingen uit grootmoeders tijd) en gewoon heel fijn is met warm weer. Mijn favoriete merk is moeilijk kiezen, maar ik ga voor Armedangels!

  Beantwoorden
 • Tof artikel & giveaway! Wolf & Storm is een leuke ontdekking. ? Ik ben nu helemaal fan van Komrads, een Belgisch schoenmerk met vegan sneakers – gemaakt van appel leer. ?? Echt top!

  Beantwoorden
 • Oeh, zoveel mooie vegan merken tegenwoordig! Ik denk dat ik kies voor Mireia Playa, hun laarsjes zijn prachtig. Mijn favoriete materiaal is, net als die van vele anderen, Tencel. Inderdaad héérlijk zacht.

  Beantwoorden
  • Oei, dacht dat deze comment niet geplaatst was, dus heb er hieronder nog één geplaatst. Niet bewust / express om meer kans te maken!

   Beantwoorden
 • Leuk artikel, handig om zo alles op een rijtje te zien!
  Favo materiaal in tencel, zit lekker en voel lekker! En een van mijn favo merken is Matt&Nat, altijd mooie producten!

  Beantwoorden
 • Cupro, modal en linnen zijn mijn favorieten, maar bijna niet te doen om te kiezen uit alle fijne vegan materialen :)!

  Beantwoorden
 • Mooi artikel! Mijn favoriete merk is Matt & Nat, en met name het vegan ‘leren’ jasje dat ik bij Wolf & Storm heb gekocht: duurzaam, goede kwaliteit én prachtig! ♥️

  Beantwoorden
 • Weer een fijn artikel om te lezen :D. Mijn favoriete vegan merk is Von Holzhausen. Ik ben namelijk dol op op tassen en unieke designs. Hun tassen zijn gemaakt van een duurzaam vegan leer dat erg lijkt op echt leer (Technik leer, meer op hun site te lezen). Een goed alternatief voor mij, omdat ik het erg belangrijk vind dat mijn tassen lang meegaan en mooi “oud” worden.

  Beantwoorden
 • Als merk zou ik nu toch zeggen J-lab3l en amedangels. Beide een heel mooie collectie en heel clean. Favoriete stof toch katoen en uiteraard met GOTS certificaat, hoewel viscose ook veel in mijn kast te vinden is en heel fijn draagt.

  Beantwoorden
 • Ik vind Rita row heel mooi en ook matt and natt.
  Ben ook benieuwd naar wolf en storm.

  Beantwoorden
 • Ooeee wat een leuke actie! Sinds kort erg bezig met duurzaamheid en vegan fashion, vind het heel fijn om steeds meer nieuwe merken/webshops/winkels te ontdekken en wordt erg blij dat er zo ontzettend veel leuke opties zijn ipv de fast fashion! Alchemist en armedangels staan hoog in mijn favorietenlijst!

  Beantwoorden
 • Ik wacht momenteel vol spanning op mijn EKN vegan sneakers! Nu al m’n nieuwe liefdes.

  Beantwoorden
 • Leuk artikel! Door jou ben ik ook in contact gekomen met Wolf & Storm, en heb ik daar een prachtige (de laatste) rode kimono gekocht van J-LAB3L. Dat is dus ook wel een favo merkje, maar mijn favo jeans zijn bijv van Mudjeans en ik vind de shirtjes van Armed Angels ook heerlijk! Langzaamaan vul ik mijn kast met duurzame items en zeg ik gedag tegen de fast fashion items (als ze niet meer mooi zijn dan!). Zo fijn om zo bewust hiermee bezig te zijn! Daar helpen winkels en bloggers zoals jullie heel erg bij!

  Beantwoorden
 • Wat een fijn artikel weer en doe graag mee met de winactie! Mijn favoriete materiaal is Tencel en in de zomer vind ik linnen ook heel fijn. Qua merk ben ik gek op Armedangels en Kuyichi (voor broeken) en de laatste tijd ben ik ook enorm fan van King Louie <3

  Beantwoorden
 • Wat een fijn artikel in de zoektocht naar duurzame kleding! Mijn favoriete merk is ARMEDANGELS en m’n sneakers van BeFlamboyant zijn top 🙂

  Beantwoorden
 • Thanks voor de reminder om mee te doen aan deze actie, haha! Ik vind de sneakers van WOMSH echt prachtig en Armed Angels blijft tof, omdat ze het duurzaam shoppen zo laagdrempelig maken 🙂

  Beantwoorden
 • Eerlijk, ik voel me een groentje in al deze comments! Ik bega de eerste stappen van bewuster leven t.a.v. Kleding. Ik koop voornamelijk tweedehands kleding en ben begonnen met jouw insta te volgen. Leuke leerzame info!!! Bovenstaande comments zijn voor mij perfect om meer vegan merken te volgen. Leuk! Uiteraard sta ik open voor deze winactie! Perfect om verder kennis te maken met de vegan kleding wereld!

  Beantwoorden
 • Oeh, zoveel mooie vegan merken tegenwoordig! Ik denk dat ik dan toch ga voor Mireia Playà, hun laarsjes zijn prachtig. Bamboe vind ik een heerlijk materiaal voor textiel, omdat het zo lekker zacht is. Echter, weet ik niet zeker hoe duurzaam het gebruik hiervan is, dus wat kleinschalig onderzoek vanuit mijn kant is geen overbodige luxe 😉

  Beantwoorden
 • Hi Sara,

  Ik vind het super tof dat er zoveel nieuwe initiatieven bezig zijn met een vervanger voor leer, mango en ananas leer bijvoorbeeld: hoe cool ?? Verder vind ik Matt & Nat een heel tof merk.

  Beantwoorden
 • Wat leuk! Ik vind linnen (vooral in de zomer) heel fijn 🙂

  Beantwoorden
 • Mijn favo vegan merk? Veja! Maar nog meer tips voor nieuwe (mogelijk favo) merken zijn altijd welkom?

  Beantwoorden
 • Dat zou leuk zijn zeg!
  Armed angels en People tree zijn mijn favorieten op dit moment ?

  Beantwoorden
 • Zelf heb ik heb me nog niet goed verdiept in vegan fashion, dus heel fijn dat ik er dankzij jouw artikel nu iets meer over weet! Vooral het feit dat er verborgen dierlijke materialen in fashion gebruikt kunnen worden, is nieuw voor mij. Thanks voor deze info. 🙂
  Zelf ben ik fan fan het merk J-lab3l. Ik heb er nog niet iets van gekocht, maar het zijn kledingstukken die je volgens mij het liefst elke dag zou dragen. Een maxi dress van het merk staat wel op mijn wish list!

  Laatst heb ik een broek bij Joline Jolink gekocht en de label op de broek is gemaakt van appels! Heel vet dat dat bestaat, en vegan! 🙂

  Beantwoorden
 • Hey Sara!
  Ik word echt zo blij van al die mooie duurzame merken. Armedangels is tot nu toe mijn favoriet, graag zou ik ook andere willen uitproberen. Ik voel echt jouw enthousiasme en energie die jij hier in stopt. Men voelt echt dat dit jouw passie en je missie is!
  Bedankt voor alle inspiratie die ik steeds weer mag opdoen ???

  Beantwoorden
 • Hey Sara!
  Ik word echt blij van al die duurzame merken en de huidige ontwikkelingen ervan. Mijn favoriete merk tot nu toe is Armedangels, maar graag zou ik ook eens een ander merk willen uitproberen.
  Ik voel telkens weer dat jouw enthousiasme en energie voor dit onderwerp op mij overspringen.
  Men merkt echt dat dit jouw passie en missie is!
  Bedankt voor alle inspiratie die ik steeds weer mag op doen ???

  Beantwoorden
 • Een aantal jaar geleden heb ik de documentaire ‘The True Cost’ gezien. Sindsdien heb ik een haat-liefdeverhouding met de mode industrie.
  Waar ik vooral moeite mee heb is dat het speelt op de achtergrond. Ik vind dat iedereen, van jong tot oud, moeten weten waar deze kleding vandaan komt, op welke gruwelijke manier het wordt geproduceerd en wat wij de wereld, mens en dier aan doen.

  Ik probeer al een lange tijd bewuste keuzes te maken wanneer ik nieuwe kleding koop, maar ik heb me er niet genoeg in verdiept of het op een duurzame manier wordt geproduceerd.
  Dit jaar heb ik besloten het roer om te gooien. Alleen nog maar duurzame kleding en vintage. Het geeft me rust, maar ook een stukje onrust, want waar moet ik beginnen?!

  En dan ben ik blij dat Social Media bestaat, want wat heb ik in een korte tijd geleerd hoeveel mensen bezig zijn met het verduurzamen van kleding. Het lijkt dan alsof een deel van de wereld er mee bezig is en doet geeft mij moed en dat voelt goed!

  Ik ben nog maar een broekie en heb dus nog geen favoriete merk of stof. Ik maak nu kennis met al deze duurzame mensen en webshops en ik vind het elke dag weer een feest om er alles over te lezen op Instagram.

  Ik wil je bedanken Sarah voor je inzet voor het verduurzamen van onze kleding garderobe en ons kennis te maken met de mooie mensen en fijne webshops die zich hiervoor inzetten. Ik hoop hier nu, en in de toekomst veel van te kunnen leren.

  Dit jaar heb ik nog geen nieuwe kleding gekocht, alleen vintage. Het lijkt me dan ook super tof kennis te maken met Wolf and Storm. Ik volg de webshop sinds kort via Instagram, maar ik moet er nog officieel kennis mee maken.

  Op deze manier hoop ik voor het eerst op een bewuste manier mijn duurzame kleding te scoren via deze fijne winactie!

  Ga zo door en blijf ons allen inspireren! Dank daarvoor ??????

  Beantwoorden
 • Leuk artikel! Ik heb net een rugzak van Matt&Nat aangeschaft en ongelofelijk blij mee!

  Beantwoorden
 • Fijn hè dat de markt hierin ook aan het uitbreiden is! Ik wordt altijd wel blij van de basics van Armedangels!

  Beantwoorden

Write a comment