Fair fashion

Matt & Nat komt met een schoenencollectie!

Toen ik nietsvermoedend de site van Matt & Nat bekeek (kíjken mag altijd, toch?), zag ik ineens fantastisch nieuws: het merk zojuist zijn eerste schoenencollectie gelanceerd! Waar Matt & Nat voorheen bekend stond om de mooie, stevige, veganistische tassen, kun je nu ook terecht voor sneakers, brogues en sandaaltjes. De collectie is nog vrij summier (er zijn 6 modellen, in 2 a 3 kleuren per model), maar Matt & Nat kennende zal ook deze collectie snel worden uitgebreid. Langzaam worden er al verschillende enkellaarsjes voor de FW’16 collectie aangekondigd, dus dat zal wel goed komen.

De gedachte aan veganistische, of ‘nepleren’ schoenen, roept bij veel mensen negatieve associaties op. Het is minder kwalitatief dan leer, lelijker en het zou stuk blijven – in tegenstelling tot leer, dat je kunt inlopen en dat zich naar je voeten gaat vormen. Ook ik moet nog een beetje wennen aan de gedachte aan PU-leer; ook in mijn hoofd zitten nog allerlei hardnekkige associaties. Toch vind ik het wel interessant om ook shoe-wise na te gaan denken over gerecyclede materialen en alternatieven voor leer.

 

Matt Nat schoenencollectie1

 

Ik ben blij met de modellen. Ze zijn basic en echt ‘van nu’. Ik weet dat dit onwíjs supergranny klinkt, maar de duurzamere schoenenwereld is lange tijd een ondergeschoven kindje geweest en was tot voor kort alleen voorbestemd voor boomknuffelende Annies met een kort, pittig kapsel. Wat ben ik blij dat merken als Veja, Good Guys, Vagabond en nu ook Matt & Mat (who’s next!) hier langzaam verandering in brengen. Geloof me, dit is een hele mooie stap naar een wereld vól duurzamer, eerlijker schoeisel. Ik snap heus wel dat de diehard modefan zich nog drie keer achter haar oren gaat krabben voordat dergelijke schoeisel een serieuze optie wordt, maar het kan nooit kwaad om eens verder te kijken dan die leren prachtstappers die je al gewend bent.

 

Matt Nat schoenencollectie2

 

Bonaventure sneaker white,  € 88
Villeray sandal black,  € 88
Atwater brogue white,  € 115
Namur sandal black,  € 95
Verdun brogue white,  € 115
Bonaventure sneaker black,  € 88
Atwater brogue black,  € 115
Villeray sandal tan,  € 95
Verdun brogue black,  € 115

3 Comments

 • Hoi Sara, bedankt voor deze post. Ken je dit vegan schoenenmerk al?

  http://www.ronikantor.co.il/shoes

  Haar ontwerpen zijn geïnspireerd op vintage modellen en 100% vegan. Ze verkoopt ook op Etsy.
  Ik vind ze een super mooi alternatief voor leren schoenen!

  Groetjes,

  Nessie

  Beantwoorden
  • Hi Nessie,

   Bedankt voor je reactie en wat leuk, ik kende het merk nog helemaal niet dus thanks for sharing! 🙂
   Wat een lieve, kleurrijke schoentjes! Nu is mijn stijl niet zo vintage-geïnspireerd, maar goed om te zien dat er zoveel keus is, en dat je als vegan absoluut niet hoeft in te leveren op stijl.

   Beantwoorden
 • Die Villeray sandalen gaan t worden voor mij deze zomer!

  Beantwoorden

Write a comment