GUNAS New York sustainable ethical vegan bags
Eerlijke merken

Mooi merk: de vegan tassen van GUNAS New York

De toekomst is vegan. Dat denk ik echt. En dus vind ik het onwijs belangrijk om het podium te geven aan inspirerende vegan merken die bewijzen dat stijl, kwaliteit en idealen samengaan. Vandaag wil ik je kennis laten maken met het oudste Amerikaanse vegan tassenmerk dat er is: GUNAS New York. Opgericht vanuit pure idealen en al sinds het begin fair geproduceerd. Genoeg te vertellen! Bovendien mag ik deze prachtige tas, gemaakt van geperst papier, weggeven én vind je aan het eind van dit artikel een kortingscode voor gratis verzendkosten. You’re welcome!

Gestart vanuit een activistische missie:  bewijzen dat cruelty free fashion, goed voor mens en dier, mógelijk is.

Het is 2009. Sugandh Agrawal zegt haar carrière als industrieel ontwerper om haar idealen te volgen. Ze groeide als vegetariër op in India en verbaasde zich haar leven lang al over hoe het ene dier – de koe – werd verafgood, terwijl andere dieren ‘zomaar’ werden geslacht. Elk leven is veel waard, besluit ze. En wie zijn wij om te beslissen over het leven van een ander? Vanuit haar liefde voor kleding besluit ze een vegan tassenmerk op te zetten om te bewijzen dat er geen dieren nodig zijn om er fantastisch uit te laten zien. GUNAS New York werd al snel een succes en met z’n elfjarige bestaan mag het merk zich het allereerste Amerikaanse 100% vegan tassenmerk noemen.

Al vanaf het begin is de volledige collectie van GUNAS 100% Peta Approved vegan. Dat betekent dat niet alleen het hoofdmateriaal, maar ook de verf en lijm die is gebruikt 100% vegan zijn. De eerste collectie bestond uit 8 tassen, maar inmiddels vind je bij GUNAS een enorm aanbod aan schoudertassen, clutches, backpacks en bum bags. Altijd van premium kwaliteit en met een klassiek-fancy karakter, vol details.

Alle tassen worden onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd in Seoul, Zuid-Korea. GUNAS heeft een hechte lange termijn relatie met deze fabriek en bezoekt de werkvloer regelmatig. De makers van de tassen krijgen een bovengemiddeld loon en worden met respect behandeld.

 

 

GUNAS New York sustainable ethical vegan bags

 

GUNAS New York sustainable ethical vegan bags

 

Naast dierenwelzijn en eerlijke arbeidsomstandigheden heeft GUNAS een sterk groeiende focus op milieu-impact

Hoewel de focus aan het begin vooral lag op dierenwelzijn (GUNAS doneert een deel van de opbrengst aan dierenwelzijnorganisaties) en eerlijke productie, heeft het merk de afgelopen jaren ook hard gewerkt om zijn milieu-impact te verkleinen. Zo wordt de voering van de nu gemaakt van gerecyclede PET-flessen en de hardware wordt gemaakt van gerecycled metaal. Vanwege het gebrek aan kwalitatievere vegan alternatieven werkt(e) GUNAS voornamelijk met plastic als hoofdmateriaal. Natuurlijk is dit niet het materiaal met de laagste productie-impact, maar het merk zorgt er als composatie in kwaliteitkeuzes altijd voor dat de producten lang meegaan.

 

Tassen gemaakt van papierpulp

Bovendien experimenteert GUNAS momenteel veel met duurzamere vegan materialen. Een voorbeeld is het net geïntroduceerde MulbTex, een nieuw materiaal dat wordt gemaakt van pulp van de moerbijboom, dat tot papier wordt gedrukt en gelamineerd een heel mooi vegan ‘leer’ oplevert. Deze techniek wordt al eeuwenlang in Korea gebruikt om producten, zoals lampenkappen, van te maken. De tas op de foto is de About Last Night clutch, is gemaakt van MulbTex. Prachtig toch?!

Door de jaren heen heeft GUNAS al veel bereikt. Niet alleen is het merk inmiddels in meer dan 40 landen te vinden, ook heeft GUNAS inmiddels meerdere design awards gewonnen en komt het regelmatig in Netflix shows voorbij, ook wordt het merk regelmatig onder celebrities gespot. Onlangs lanceerde het merk een serie natuurlijke soap bars voor hele fijne prijsjes.

Via de webshop van GUNAS bestel je de volledige collectie en enkele modellen zijn in Nederland verkrijgbaar via My Vegan World.

Bekijk de collectie

 

 


 

Kortingscode voor gratis verzendkosten

Gebruik de code ‘SARASMILES‘ in de checkout voor gratis verzendkosten vanuit Amerika naar Nederland! Hey, you’re welcome 😉

 

Naomi vegan tote bag in het zwart  –  € 131,38
Naomi vegan tote bag in het roze  –  € 131,38
Rotunda ronde vegan schoudertas in het zwart  –  € 165,29

 

GUNAS New York sustainable ethical vegan bags

 

Cotton Tail vegan schoudertas met strik  –  € 167,83
Cougar vegan backpack  –  € 122,91

 

GUNAS New York vegan soap bars

 

Bekijk de Luxury Soap Bars (€ 12,67) hier

 


 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met GUNAS New York, een mooi idealistisch merk dat ik graag een podium geef.

 

Write a comment